Μπάσκετ

Πέτρος Νοέας: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας ο πήχης είναι ψηλά!»

Ακούστε το άρθρο

Την σπουδαία μεταγραφή του Πέτρου Νοέα παρουσίασε και επίσημα χθες ο Α.Σ.Σ Αμαλιάδας, βάζοντας στο ρόστερ του έναν παίκτη υψηλού επιπέδου αφού δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε, ομάδα νεοφώτιστη στην Γ’ Εθνική να αποκτά αθλητή που στο παρελθόν έχει , μεταξύ άλλων, αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής, έχει πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες ανόδους στην Α1 ενώ μόλις πέρσι φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού έστω και στην Α2 Εθνική.

Ο έμπειρος φόργουορντ επιστρέφει στην Αμαλιάδα, για να συναντηθεί ξανά με τον Βασίλη Νιπεργιάλη, με τον οποίο έγραψαν χρυσές σελίδες στον Κόροιβο την διετία 2012-2014.

Η συμφωνία του με την ομάδα της Ηλείας είναι για δυο χρόνια και χθες στο Κλειστό της Ήλιδας, ο Πέτρος Νοέας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΑΣΣΑ ενώ ο Βασίλης Νιπεργιάλης αφού καλωσόρισε τον παίκτη, ανέλυσε το πρότζεκτ του συλλόγου ο οποίος με το «καλημέρα» στα εθνικά πρωταθλήματα δείχνει πως έχει υψηλές φιλοδοξίες και έχει καταφέρει ήδη να προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση με τις κινήσεις του.

Πρώτος πήρε το λόγο ο αρχηγός του ΑΣΣ Αμαλιάδας Βαγγελής Κιούφης που χαρακτήρισε την προσθήκη Νοέα μια ασύλληπτη μεταγραφή για τον Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αμαλιαδίτικου μπάσκετ ενώ στην συνέχεια παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Καλαματιανού αθλητή, δίνοντας συνέχεια την σκυτάλη στον Βασίλη Νιπεργιάλη.

Βασίλης Νιπεργιάλης: «Μεγάλη αξία στο ελληνικό μπάσκετ ο Νοέας!»

Ο προπονητής της ηλειακής ομάδας καλωσόρισε τον 33χρονο μπασκετμπολίστα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επιλογή του Νοέα είχε δύο χαρακτηριστικά, το πρώτο είναι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, καθώς τα επιτεύγματά του μιλάνε μόνα τους, είναι μια μεγάλη αξία στο ελληνικό μπάσκετ και το άλλο στοιχείο είναι ο χαρακτήρας του.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στην Αμαλιάδα, η οικογένειά του βρίσκεται πλέον στην Αμαλιάδα, είναι ένα παιδί δικό μας, το αγαπάμε όλοι και αυτό έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να φέρουμε τον Πέτρο στην ομάδα.

Ο Πέτρος έρχεται σε μια παραγωγική ηλικία, να ηγηθεί μιας προσπάθειας, της οποίας το χαρακτηριστικό είναι ότι στους 15 αθλητές που έχει φέτος η ομάδα, οι 12 είναι Ηλείοι με δύο φοιτητές που φοιτούν εδώ και μόλις 3 είναι από την Πάτρα. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω αυτό ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε ομάδες που αγωνίζονταν σε εθνικές κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, είναι κάτι που το θέλαμε πολύ η ομάδα να έχει ηλειακό χρώμα, για να μπορέσει να έχει αγωνιστική ταυτότητα αλλά και παρουσία στον κόσμο και στην τοπική κοινωνία.

Η απόκτηση του Νοέα είναι αποτέλεσμα της φερεγγυότητας και της λειτουργίας μας σε επαγγελματικά πρότυπα από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να κερδίσεις έναν αθλητή αν δεν έχεις αποδείξει ότι είσαι και φερέγγυος και δουλεύεις επαγγελματικά. Αυτή η λειτουργία από την πρώτη στιγμή της ομάδας έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να κάνουμε αυτά τα σταθερά βήματα και η οικογένεια αυτή να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Μαζί με τον Πέτρο, ο στόχος μας είναι να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ σε συνδυασμό πάντα με το αποτέλεσμα. Δεν αγχωνόμαστε, ο πήχης πάντα είναι ψηλά γι’ αυτή την ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να συνδυάσουμε και το όμορφο μπάσκετ και τα αποτελέσματα που μπορούν να έρθουν στο γήπεδο. Όταν λειτουργείς με πρόγραμμα είναι θέμα χρόνου να ανεβαίνεις τις κατηγορίες.

Το είχα πει πρώτη φορά στον Κόροιβο όταν είχαμε αρχίσει να λειτουργούμε σωστά, ήμουν ο πρώτος που μίλησε στην Αμαλιάδα για άνοδο στην Α1, και είχε φανεί τότε περίεργο σε κάποιους. Το ίδιο λέω τώρα για τον Α.Σ.Σ.Α, για την ομάδα μας που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, ότι είναι θέμα χρόνου αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε αυτά τα επαγγελματικά πρότυπα, να έρθουν και καινούριες άνοδοι σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Πέτρο, καλωσόρισες, είπα πως έχουμε μια δουλίτσα να κάνουμε ακόμα μαζί και πιστεύω πως θα την κάνουμε όπως ξέρουμε καλά».

Πέτρος Νοέας: «Να πανηγυρίσουμε κάτι ωραίο στο τέλος της χρονιάς!»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βασίλη Νιπεργιάλη, όλο το προπονητικό τιμ και τη Διοίκηση της ομάδας, η οποία καταλαβαίνω πως έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη υπέρβαση για να καταφέρει να με φέρει στην ομάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ που μου έδειξαν εμπιστοσύνη, να είμαι μέλος της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη χρονιά στη Γ΄ Εθνική και θέλω να ευχηθώ στον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και όλο τον κόσμο να υπάρχει υγεία και στο τέλος της χρονιάς να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε κάτι το ωραίο όπως είχαμε πανηγυρίσει και παλιότερα. Με τον κ. Νιπεργιάλη έχουμε συνεργαστεί πριν αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως μέσα στο καλοκαίρι βρεθήκαμε 3-4 φορές και συζητήσαμε κάποια πράγματα. Μου είπε το σκεπτικό του για την ομάδα, το πρόγραμμα και το πλάνο όχι μόνο για φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια, οπότε αυτό που άκουσα μου άρεσε πάρα πολύ και λόγω κάποιων δικών μου προσωπικών λόγων, αποφάσισα να έρθω να βοηθήσω την ομάδα. Εμείς θα κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στόχος μας είναι να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, βλέποντας στο τέλος τι θα έχουμε καταφέρει. Στο πίσω μέρος όμως το μυαλού μας, ο πήχης είναι ψηλά!»

Στη τέλος της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του ΑΣΣ Αμαλιάδας, Ηλίας Νιπεργιάλης, παρέδωσε τη φανέλα της ομάδας στον Πέτρο Νοέα ο οποίας θα φορά το νούμερο 5.

 

Όλη η επικαιρότητα