Lifestyle Smile

Πέτρος Φιλιππίδης: Όταν ο «Νικηφόρος» έκανε… μαύρο στο ξύλο τον «Αχιλλέα»

Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο έχει έρθει ξανά τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την καταγγελία του ηθοποιού Γιώργου Ψάλτου για ξυλοδαρμό του κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης».

«Μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας υπήρχε ένας εκφοβισμός στον τρόπο που γινόταν η σκηνή, και μου ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει και ξύλο. Ακούς θεατρικό ξύλο και λες «τι μπορεί να είναι;». Το μαρτύριό μου πραγματικά αρχίζει από την επόμενη μέρα. Για τον πρώτο μήνα υπήρχε ένα τηλέφωνο στο γραφείο με το οποίο με βαρούσε στον ώμο και είχα γίνει μελανιάσει. Για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν, αλλά εγώ κακοποιούμουν εκείνη τη στιγμή» περιέγραψε, μεταξύ άλλων, στη συγκλονιστική εξομολόγησή του στο MEGA ο κ. Ψάλτου.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον χτυπούσε με μένος και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλει επιθέματα ή έβαζε μέχρι και χαρτί κουζίνας μέσα από τα ρούχα του. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή και θα πάω στο θέατρο».

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του ηθοποιού «ψευδείς και συκοφαντικούς», ενώ υποστηρίζει πως «δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή οποιοδήποτε έργο για να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής βία λεκτική, σωματική ή σεξουαλική».

Όταν ο Φιλιππίδης «έδερνε» τον… Αχιλλέα

Μια αγαπημένη σειρά κατά την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης έδινε «θεατρικό ξύλο» ήταν το «50-50».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποδυόταν τον Νικηφόρο Ζορμπά, με τον Θάνο Τοκάκη να έχει το ρόλο του «Αχιλλέα», του γαμπρού του «Νικηφόρου».

Οι δύο άνδρες, για τις ανάγκες και μόνο του ρόλου, είχαν είχαν αναπτύξει μια σχέση μίσους και… σφαλιάρας, με τον «Αχιλλέα» να βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο του «Νικηφόρου», ο οποίος δυσκολευόταν να αποδεχτεί ότι η κόρη του, «Ναταλία», είχε παντρευτεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπά, συχνά – πυκνά, στον… αλήτη που έκλεψε την κόρη του. Σφαλιάρες, κλωτσιές και το αγαπημένο… «άντε να χαθείς» του Πέτρου Φιλιππίδη περιλαμβάνονταν στο μενού της σχέσης των δύο ανδρών.

via

Όλη η επικαιρότητα