Ελλάδα

Πήραν «φωτιά» τα self test πριν την αυριανή επιστροφή στα θρανία – Πόσα βγήκαν θετικά

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία εβδομάδα ξεκινάει αύριο και οι μαθητές, κάνουν τα self test τους για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο έγγραφο στην τσάντα τους, που θα τους ανοίξει τη σχολική πόρτα.

Συνολικά 1,7 εκατομμύριο είναι ο αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία, που κάνουν υποχρεωτικά το self test για να μπορέσουν να μπουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, είχαν γίνει και δηλωθεί στην πλατφόρμα 196.984 self test και από αυτά, 394 βγήκαν θετικά.

Θυμίζουμε ότι τα self test που αποδείχθηκαν ένα δυνατό «όπλο» στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, μέχρι τώρα ήταν 2 την εβδομάδα. Από την εβδομάδα που ξεκινάει, θα γίνεται ένα self test από τους μαθητές και τους καθηγητές πλέον…

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Μία από αυτές είναι ο Πειραιάς, που την Κυριακή, είχε περισσότερα κρούσματα και από τη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, από τα 1.262 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16/5, σχεδόν τα μισά (615) ήταν πάλι στην Αττική.

Από αυτά, στον Πειραιά ήταν 109 νέα κρούσματα! Ενώ στη Θεσσαλονίκη ήταν 84. Μεγάλο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει και η Αιτωλοακαρνανία με 67 νέες μολύνσεις.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα