Εκπαίδευση

Πανέτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Προσφέρει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης

Πανέτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να δεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του, είναι το 1ο ΕΠΑ.Λ Πύργου, όπως δήλωσε η διευθύντρια του κα Βασιλική Σακελλάρη.

Η κα Σακελλάρη γνωστοποίησε ότι τα τμήματα τα οποία έχουν εγκριθεί για το 1ο ΕΠΑ.Λ Πύργου, από την περιφέρεια και από το Υπουργείο Παιδείας είναι τα εξής (να θυμίσουμε ότι η πρώτη τάξη είναι ενιαία):

Η Β τάξη έχει τρεις τομείς, ο ένας είναι ο τομέας μηχανολογίας, ο δεύτερος είναι ο τομέας ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού και ο τρίτος είναι ο τομέας πληροφορικής.

Στη Γ’ τάξη όπου έχουμε ειδικότητες πλέον, η πρώτη είναι αυτή των ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων (τεχνικός ηλεκτρολογικών Συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων), η δεύτερη ειδικότητα είναι τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών Συστημάτων, εγκαταστάσεων, δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, ενώ μια ακόμη ειδικότητα που θα λειτουργήσει στο σχολείο είναι αυτή του τεχνικού οχημάτων, τεχνικού μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, τεχνικού εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού και τεχνικού εφαρμογών πληροφορικής.

Όπως τόνισε η κα Σακελλάρη δεν εγκρίθηκε το τμήμα Β’ τάξης τομέας υγείας, γιατί είχε μόνο έναν μαθητή και στη Γ’ τάξη το τμήμα της κομμωτικής τέχνης που είχε τρεις ενδιαφερόμενους.

Η τρίτη φάση εγγράφων για τη φοίτηση στο 1ο ΕΠΑ.Λ, η φάση του Σεπτεμβρίου, αρχίζει σήμερα 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η φάση εγγραφών είναι για τα παιδιά τα οποία για κάποιο λόγο δεν έκαναν εγγραφή στις δύο προηγούμενες φάσεις. Τα παιδιά αυτά θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής σε αυτές τις ημερομηνίες μόνο για τα εγκεκριμένα τμήματα του σχολείου.

Το Πρόγραμμα Διδασκαλίας

Τα προγράμματα διδασκαλίας περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας, τεχνικά, επαγγελματικά και εργαστηριακές ασκήσεις. Στην Α’ τάξη οι μαθητές επιλέγουν ομάδα προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και ομάδες μαθημάτων των συναφών επαγγελματικών τομέων. Η Β’ και η Γ’ τάξη χωρίζονται σε επαγγελματικούς τομείς με ειδικότητες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει κοινά για όλους του μαθητές μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα των επαγγελματικών τομέων. Προαιρετικά μπορεί ένας μαθητής και μια μαθήτρια να παρακολουθήσουν και το 4o ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ για αύξηση του επιπέδου πτυχίου σε μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο 5. Το έτος μαθητείας γίνεται με εύρεση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ (28 ώρες εργασία +7ωρες εργ/ριο σχολ/εβδ).

Τίτλοι σπουδών και επαγγελματικοί διέξοδοι

Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και Πτυχίο Επιπέδου 4. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα:

•Να λάβουν άδεια εξασκήσεων επαγγέλματος.

•Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα τμήματα και στις σχολές των Ανωτέρων και Ανωτάτων •Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

•Να εγγραφούν στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων χορηγούνται με ενδοσχολικές εξετάσεις:

•Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου:

•Είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου, τόσο για την πρόσβαση στην Τριτόβαθμια Εκπαίδευση, όσο και για την πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:

•Παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Όλη η επικαιρότητα