Μεσσηνία Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παναγιώτης Νίκας: «Πανδημία οι ανεμβολίαστοι, τους εκλιπαρώ να εμβολιαστούν»

Ακούστε το άρθρο

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Εκεί, αφού συνομίλησε με τη διοικήτρια του Ιδρύματος, Ελένη Αλειφέρη, της παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό, ενώ για ακόμα μια φορά ευχαρίστησε το προσωπικό για τη μάχη που έδωσε και δίνει με τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά της η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι ο κ. Νίκας έχει δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά για αυτό της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι όσο καιρό είναι διοικήτρια, το νοσοκομείο έχει λάβει από την Περιφέρεια εξοπλισμό άνω των 150.000 ευρώ και για αυτό το λόγο ευχαρίστησε τον κ. Νίκα.

Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε του χρόνου να μη φοράμε μάσκες, για να παρατηρήσει ακόμη πως αυτή τη στιγμή έχουμε πανδημία αντιεμβολιαστών, τους οποίους εκλιπαρεί αλλά και παρακαλεί να εμβολιαστούν.

Πρόσθεσε δε ότι είναι συγκινημένος που το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη δύσκολη στιγμή της πανδημίας δήλωσε «παρών» για όλη την Πελοπόννησο, με την Κλινική Covid να νοσηλεύει περιστατικά από όλη την Περιφέρεια. Αυτός ήταν ο λόγος, όπως είπε, για να δοθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό και να υπογράψει την αποδοχή του αιτήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ώστε μέσω ΕΣΠΑ να γίνει το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο λόγος για την προσθήκη πτέρυγας στο Ίδρυμα, ενώ, όπως είπε, κατά τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, παρουσία της αρμόδιας υφυπουργού Υγείας.

Κλείνοντας χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κομμάτι της υγείας ότι λείπουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εν τούτοις η Περιφέρεια από την πλευρά της κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα