Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλήνιες 2021: ΕΠΑΛ Πύργου και Αμαλιάδας – Οι καλά διαβασμένοι δεν είχαν δυσκολία

Ακούστε το άρθρο

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν χθες σε τέσσερα μαθήματα των Πανελληνίων 2021.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Πεντάζος / Χρήστος Κανελλόπουλος

Πρόκειται για τα μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανών.

Όπως τόνισαν οι υποψήφιοι – υποψήφιες, τα θέματα της Υγιεινής ήταν βατά, με κανονική διαβάθμιση δυσκολίας. Στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με τα περσινά θέματα, χωρίς να ξεφεύγουν από το σχολικό βιβλίο. Κάλυπταν σχεδόν όλη την ύλη.

Τα θέματα στον προγραμματισμό των ΕΠΑΛ μπορούν να χαρακτηριστούν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές , με ερωτήματα που μπορεί να προβλημάτισαν και να δυσκόλεψαν.

Τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ήταν σαφώς διατυπωμένα και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται βατά και παρόμοιας δυσκολίας με τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς.

Τέλος τα θέματα στο μάθημα «Στοιχεία μηχανών» κάλυπταν όλη την ύλη του μαθήματος και ήταν σωστά διαβαθμισμένα. Επιπλέον, το επίπεδο των θεμάτων ήταν βατό και οι διαβασμένοι μαθητές λογικά δεν θα αντιμετώπισαν προβλήματα.

Οι πανελλαδικές 2021 συνεχίζονται για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με τέσσερα ακόμα μαθήματα, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Πιο αναλυτικά, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε:

• Ηλεκτρικές Μηχανές
• Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
• Ναυσιπλοΐα ΙΙ
• Ναυτικές Μηχανές

Τι δηλώνουν οι μαθητές-τριες

Μιλτιάδης Δημητρουλόπουλος, Aρχές Oργάνωσης και Διοίκησης

«Τα θέματα πιστεύω ότι ήταν βάτα και παρότι υπήρχαν κάποιες μικρές παγίδες, πιστεύω ότι ως επί το πλείστον τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Όποιος ήταν καλά διαβασμένος πιστεύω ότι θα έχει γράψει πολύ καλά».

Γιώργος Μπιλιώνης, Aρχές Oργάνωσης και Διοίκησης

«Τα θέματα πιστεύω ότι μπορεί να ήταν σε σχέση με τα άλλα που γράψαμε, λίγο πιο δύσκολα, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρούνται βατά. Είχαν κάποιες παγίδες, ήθελαν κάποια προσοχή, αλλά πιστεύω ότι όσοι είχαν διαβάσει καλά, θα έγραψαν και καλά. Αρκεί να είχες την προσοχή σου στραμμένη στα θέματα».

Νίκη Καλυβιώτη, Υγιεινή

«Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας, ήταν απαιτητικά και εννοείται ότι έγραψε όποιος είχε διαβάσει και μόνο. Υπήρχε μία δυσκολία περισσότερο στη διατύπωση των ερωτήσεων και ιδίως στο μάθημα της υγιεινής όπου έγραφα εγώ».

Ιωάννα Τσουρούλη, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

«Και εγώ πιστεύω ότι τα θέματα δεν έκρυβαν παγίδες, ήταν βατά, δεν ήταν πολλά σε όγκο. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε να γράψει άριστα. Κάλυπταν όλο το μέρος της ύλης. Αν είχες καλή ψυχολογία πιστεύω ότι θα έχεις γράψει καλά. Άλλωστε η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο να μην αγχωθείς και να τα θυμηθείς όλα. Αν ήσουν καλά προετοιμασμένος μπορείς να πιάσεις και το απόλυτο».

«Μια καλή μέρα» στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας!

Αρκετά καλά τα πήγαν οι υποψήφιοι του εξεταστικού κέντρου του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κατά την χθεσινή ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στην Υγιεινή, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών, στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και στα Στοιχεία Μηχανών.

Τα θέματα του μαθήματος Υγιεινής, ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, μέτριας δυσκολίας και κάλυπταν σχεδόν το σύνολο της ύλης, αν και έκρυβαν και κάποιες «παγίδες» σύμφωνα με τους υποψηφίους.

Μέτριας δυσκολίας και τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, με τις… δικές τους «παγίδες», αν και οι καλά διαβασμένοι τα πήγαν πολύ καλά.

Χριστίνα Λυκούση, Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης

Τα θέματα για όποιον είχε διαβάσει ήταν βατά. Υπήρχαν κάποιες «παγίδες», αλλά με κάποια προσοχή και συγκέντρωση μπορούσε κάποιος διαβασμένος να γράψει.
Ήταν μέσα στην ύλη.

Βασιλική Βυθούλκα, Υγιεινή

Τα θέματα ήταν βατά. Μπορώ να πω εύκολα για όποιον είχε διαβάσει καλά. Υπήρχαν κάποιες «παγίδες», αλλά πιστεύω ήταν σχετικά εύκολα.

Κων/να Παπακωνσταντινοπούλου, Υγιεινή

Τα θέματα ήταν εύκολα σε σχέση με την περσινή χρονιά, γιατί εγώ έδινα για δεύτερη φορά. Εύκολα για όποιον είχε διαβάσει και προετοιμαστεί καλά. Βέβαια, υπήρχαν και κάποιες «παγίδες», πιστεύω όμως όλα καλά.

Όλη η επικαιρότητα