Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλήνιες 2021: «Ζόρισε» η Φυσική – Βατά τα θέματα σε ΑΟΘ και Ιστορία – Τι λένε οι μαθητές της Ηλείας

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ακούστε το άρθρο

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παυλόπουλος & Παναγιώτης Πεντάζος

Ολοκληρώθηκαν χθες, Τρίτη 22 Ιουνίου, με τα μαθήματα της Οικονομίας, της Ιστορίας και της Φυσικής οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Συνέχεια θα έχουν μόνο όσοι μαθητές και υποψήφιοι έχουν δηλώσει να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα. Τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας σήμερα ήταν δυσκολότερα από τα περσινά κλιμακούμενης δυσκολίας και αναφέρονται σε μαθητές με καλό υπόβαθρο σε αριθμητικές δεξιότητες.

Τα φετινά θέματα στο μάθημα της Ιστορίας, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς είναι σαφή, χωρίς να κρύβουν «παγίδες» ή να προκαλούν σύγχυση στους μαθητές.

Εμφανίζουν μέτριο βαθμό δυσκολίας καθώς υπάρχουν ζητούμενα στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί το σύνολο των υποψηφίων.

Όσον αφορά τη φυσική τα φετινά θέματα κρίνονται βατά, εξετάζουν όλη την ύλη ικανοποιητικά, είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και αντιμετωπίσιμα από όσους προετοιμάστηκαν σωστά. Ο χρόνος των τριών ωρών θεωρείται αρκετός σύμφωνα με τους καθηγητές

Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων των ΓΕΛ θα ξεκινήσει την Τρίτη, 29 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου με το μάθημα Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεχίζουν σήμερα τις πανελλήνιες εξετάσεις με τα μαθήματα, Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια οι πανελλαδικές εξετάσεις τελειώνουν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Ικανοποίηση και χαμόγελα

Με χαμόγελα έβγαιναν από τα εξεταστικά κέντρα της Ηλείας οι μαθητές που εξετάστηκαν σε φυσική, αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ιστορία αφού όπως είπαν όποιος είχε διαβάσει έγγραφε και χαρακτήρισαν τα θέματα βατά και χωρίς παγίδες.

Γεωργία Μπαρή-Ιστορία

Όποιος είχε διαβάσει έγραφε

Επιτέλους τελείωσε αυτό το μαρτύριο της φετινής χρονιάς. Είμαστε όλοι πάρα πολύ αγχωμένοι από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν σε όλη την χρόνια λόγω του ιού και γενικότερα λόγω του άγχους επειδή οι πανελλήνιες είναι μία δύσκολη διαδικασία και φέτος δεν είχαμε περιθώρια να ξεσκάσουμε λίγο. Πιστεύω πως τα θέματα ήταν εύκολα σχετικά. Έπρεπε να έχουμε κριτική ικανότητα για να βρούμε ποιό κομμάτι πρέπει να γράψουμε από το βιβλίο μας. Όποιος είχε διαβάσει μπορούσε να γράψει καλά

Δημήτρης Σπηλιόπουλος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα θέματα ήταν βατά

Έγραψα πολύ καλά αλλά θα το δούμε. Τα θέματα ήταν βατά σε γενικές γραμμές. Είχε πολλές πράξεις κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται σε τέτοιο βαθμός όπως σήμερα. Κατά τα άλλα δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, χωρίς όμως να λέω ότι ήταν και εύκολα τα θέματα.

Σταύρος Παπαδόπουλος-Ιστορία

Δεν ήταν δύσκολα

Δεν ήταν και δύσκολα τα θέματα. Γενικά βατά. Δεν υπήρχε κάτι που να μας αιφνιδιάσει. Όποιος είχε προετοιμαστεί καλά έγραφε. Η προετοιμασία μέσα στην καραντίνα μας δυσκόλεψε.

Βαγγελία Λαμπαούνα-Ιστορία

Δεν δυσκολεύτηκα

Όποιος είχε διαβάσει έγγραφε. Ήταν σχετικά εύκολα και μπορούσες να γράψεις εντός των ορίων του χρόνου. Δεν δυσκολεύτηκα κάπου

Κωνσταντίνος Κουσιαφές-Φυσική

Περίμενα αυτά τα θέματα

Ήταν νορμάλ για όλα τα παιδιά αλλά είμαι και εγώ ένας μαθητής που ήταν ποιό διαβασμένος στο μάθημα της φυσικής. Θεωρώ ότι έχω πάει καλά. Θεωρώ ότι ένας μαθητής ακόμα και του δέκα και του έντεκα έγραφε για να μπει σε σχολές. Τα περίμενα πάνω-κάτω τα θέματα αυτά να πέσουν. Ο χρόνος ήταν αρκετός εγώ τελείωσα σε δύο ώρες και 40 λεπτά.

Ικανοποίηση από την χθεσινή τελευταία μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια της Αμαλιάδας

Με την Φυσική να δυσκολεύει λίγο και να ‘χει αυξημένες… απαιτήσεις, αλλά τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και την Ιστορία να κινούνται σε βατό «δρόμο», και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Αμαλιάδας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα, πλην αυτών που θα «δώσουν» και ειδικά μαθήματα!

Τα θέματα στην Φυσική ναι μεν ήταν σαφώς διατυπωμένα, αλλά απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία, προσοχή και υπομονή, ενώ για αυτούς που ήθελαν να γράψουν πολύ καλό βαθμό, μπορεί και το τρίωρο να μην ήταν αρκετό!

Λίγο δυσκολότερα από πέρυσι κρίθηκαν τα θέματα στην Ιστορία, αν και οι καλά διαβασμένοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Χωρίς «παγίδες» και ιδιαίτερες δυσκολίες τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, πάντα με… προαπαιτούμενο την καλή προετοιμασία…

Γιάννης Καρύδης
ΑΟΘ

Ήταν αρκετά βατά θέματα. Τα περίμενα πιο δύσκολα. Απαιτούσαν όμως πολύ καλή προετοιμασία και ήταν για καλά διαβασμένους. Είχε μερικούς περίπλοκους υπολογισμούς στις πράξεις σε κάποια θέματα.

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος
ΑΟΘ

Η θεωρία ήταν πολύ εύκολη κατά την γνώμη μου. Τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας. Σίγουρα, όμως απαιτούσαν καλή προετοιμασία και προσοχή.

Αγαθή – Νίκη Κακοταρίτη
Φυσική

Σχετικά βατά ήταν τα θέματα, αλλά χρειάζονταν πολύ καλή προετοιμασία γιατί ήταν θέματα απ’ όλη την ύλη. Σε κάποια θέματα υπήρχαν κάποιες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ήταν καλά.
Άμα είχε διαβάσει κάποιος συστηματικά, έγραφε.

Ελευθερία Μπαλάσκα
Φυσική

Τα θέματα ήταν αρκετά για μόνο ένα τρίωρο. Χρειάζονταν ο μαθητής να είναι πολύ καλά διαβασμένος κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Γενικά τα θέματα ήταν βατά, αλλά για διαβασμένους.

Νεφέλη Τσιαφάκη
Ιστορία

Δεν περίμενα και τόσο όλα αυτά τα θέματα που έπεσαν. Θεωρούσα ότι θα έβαζαν κυρίως από άλλα κεφάλαια, αλλά τελικά μπήκαν από το τρίτο.
Πιστεύω ότι όποιος είχε κάνει καλή προετοιμασία και δεν είχε κενά μπορούσε να γράψει.

Όλη η επικαιρότητα