Εκπαίδευση Ηλεία

Πανεπιστημιακά Τμήματα Ηλείας: Μας δίνει οριστικά τη «χαριστική βολή» η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ακούστε το άρθρο

«Χαριστική βολή» έδωσε και κανένα περιθώριο αμυδρής έστω ελπίδας δεν άφησε η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για το Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου, το οποίο και τυπικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελεί παρελθόν για την Ηλειακή πρωτεύουσα και τον ακαδημαϊκό χάρτη αυτού του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΘΑΕΕ ταυτίστηκε με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει ήδη εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση την κατάργηση της Σχολής αποδεχόμενη ακριβώς την πρόταση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για απορρόφησή της από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Όπως αποδεικνύεται μετά τους αρχικούς φόβους και τις επιφυλάξεις ότι το Τμήμα Μουσειολογίας βρίσκεται σε κίνδυνο, οι όποιες αντιδράσεις υπήρξαν μέχρι τώρα, είτε από πολιτικής – αλλά κυρίως από αυτοδιοικητικής πλευράςδεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία «σύγκρουση» ανάμεσα στον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Πρύτανη κ. Μπούρα παρουσία του Υφ. Παιδείας κ. Συρίγου με τη συμμετοχή πολλών ακόμη καθηγητών σε μια έντονη τηλεδιάσκεψη που έληξε μάλλον… άδοξα, ήταν και η πλέον χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατούσε με τον πρώτο πολίτη να καταγγέλλει τους ακαδημαϊκούς ότι δεν αντιλαμβάνονται τις αγωνίες και τον παλμό της κοινωνίας!

«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως που φαίνεται να έχει ενημερώσει ήδη τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις με την εισήγηση της ΕΘΑΕΕ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο μηχανογραφικό που θα βάλει την «σφραγίδα τέλους» για τη Μουσειολογία. Δεν αποκλείεται παρόμοια τύχη και για τη Γεωπονία της Αμαλιάδας που επίσης η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης εισηγείται την… μετακόμιση της στην Αιτωλοκαρνανία…

Η ίδια ακολούθησε είτε προσωπικά, είτε μέσω του κ. Συρίγου, είτε μέσω άλλων συνεργατών της να ενημερώσει για την… «λυπητερή» και τους κυβερνώντες βουλευτές που προσπαθούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι πρόκειται για λανθασμένες κινήσεις που ενδεχομένως θα τους φέρουν «απέναντι» με την κοινωνία και τους δήμους που θα χάσουν τις Σχολές.

Στο άκουσμα της αποδοχής της εισήγησης της ΕΘΑΕΕ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και αντιδράσεις σε… υψηλούς τόνους που δεν αποκλείεται να έχουν συνέχεια με την επίσημη δημοσιοποίηση του μηχανογραφικού που θα θέτει οριστικά εκτός τα τμήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυσαρέσκεια μεταφέρθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται και οι Δήμαρχοι που σκέπτονται ήδη την «επόμενη μέρα» χωρίς τις Σχολές…

Σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες πιέσεις για να μην ανακοινωθούν «τελεσίδικες» αποφάσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «σωθεί» η φετινή χρονιά και να γίνουν νέες προτάσεις για την επόμενη, αλλά η «σκληρή στάση» της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας είναι αποτρεπτική ακόμη και σε αυτή την περίπτωση.

Όλη η επικαιρότητα