Ηλεία

Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών: Οχι στις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα

Ακούστε το άρθρο

“ΟΧΙ” ΣΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών ως φορέας συλλογικής δράσης και οικολογικής αφύπνισης καταγγέλλει το επιχειρούμενο οικολογικό έγκλημα σε βάρος της Ηλείας με την εγκατάσταση στο όρος Λύκαιο – Περιοχή Επικούρειου Απόλλωνα, αιολικού πάρκου αποτελούμενου από ανεμογεννήτριες πρωτοφανούς μεγέθους για τα ελληνικά δεδομένα.

Για την ορθή ενημέρωση των πολιτών επισημαίνουμε ότι:

Kάθε ανεμογεννήτρια εδράζεται σε βάση ύψους εκατό μέτρων και το φέρον πτερύγιο έχει διάμετρο εκατόν εβδομήντα μέτρων. Για κάθε εγκατάσταση ανεμογεννήτριας προβλέπεται εκχέρσωση επτά στρεμμάτων δάσους και εναπόθεση τετρακόσια κυβικά σε μπετόν. Συνυπολογίζοντας και στις απαιτούμενες εκχερσώσεις για την κατασκευή οδών προσπέλασης, είναι απόλυτα βέβαιο η μεταμόρφωση του όρους Λύκαιου σε “κρανίου τόπο”!

Είμαστε αντίθετοι στην περιγραφόμενη δήθεν αναπτυξιακή επένδυση ενέργειας γαλλικών συμφερόντων.

Σήμερα προσυπογράφουμε ανεπιφύλακτα ως κοινωνική δύναμη ευθύνης το περιεχόμενο της προσφυγής του Δήμου Ζαχάρως προς τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας (ΡΑΕ) για τη μη αδειοδότηση εγκατάστασης αιολικού πάρκου γαλλικών συμφερόντων στο μυθικό όρος Λύκαιο Ηλείας – ευρύτερη περιοχή Επικούρειου Απόλλωνα.

Ορθώνουμε σήμερα συμπαγές Πανηλειακό ανάχωμα οικολογικής αντίρρησης, με την πιο εκτεταμένη κινητοποίηση των δυνάμεων οικολογίας και των πολιτών της Ηλείας. Η θεσμική ηγεσία του Νομού επιβάλλεται να κινητοποιηθεί και να πάρει ισχυρή θέση ανατροπής της καταστροφικής οικολογικά εξέλιξης για το μέλλον της Ηλείας.

Διεκδικούμε μαζί την Ηλεία της οικολογίας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης, την Ηλεία του μέλλοντος μας.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ

Ο επικεφαλής

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Όλη η επικαιρότητα