Ηλεία

Παν. Αντωνακόπουλος: «Η Κοσμητεία συνεχίζει να κωφεύει, η επέμβαση Υπουργού και Πρύτανη είναι επιτακτική ανάγκη»

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα παρέμβαση προς κάθε αρμόδιο με την οποία ζητείται ως επιτακτική ανάγκη η καθοριστική συμβολή τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου (που συνεχίζει να είναι άκρως προβληματική), έγινε από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα εστάλη νέα κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας (κ. Κεραμέως) καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών(Πρύτανη κ. Μπούρα), η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται:

«Όπως γνωρίζετε η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου κ Ζαφειροπούλου με έγγραφό της είχε αιτηθεί την ανανέωση των συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος σπουδών του χειμερινού εξαμήνου.

Εκτός του ανωτέρω εγγράφου και παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες των φοιτητών του Τμήματος  και τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου Παναγιώτη με αποστολή πλήθους εγγράφων (αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου,  συλλογικών φορέων του Πύργου όπως Εμπορικού Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου, Επιστημονικών Συλλόγων κλπ), τόσο στο Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πατρών  αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας  για την βιώσιμη λειτουργία του φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία πρόθεση ούτε το Πανεπιστήμιο Πατρών ούτε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Η Κοσμητεία Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στην οποία ανήκει το Τμήμα Μουσειολογίας κωφεύει στις κραυγές αγωνίας της Προέδρου, των καθηγητών, των φοιτητών και του Δημάρχου Πύργου και δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα για να ανακαλέσει την εισήγησή της για την κατάργηση του Τμήματος.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχορήγησε εκτάκτως το Πανεπιστήμιο Πατρών με ένα εκατομμύριο ευρώ αυτό όμως το ποσό προορίζεται για το έτος 2021.

Το Υπουργείο Παιδείας με τη στάση του να μην εγκρίνει το αίτημα δύο καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με διδακτορικές σπουδές να εργαστούν ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Τμήμα (ΕΔΙΠ) ουσιαστικά δείχνει τη σαφή πρόθεσή του να κλείσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου.

Η τακτική μετατόπισης ευθυνών και αποφάσεων από τον Άννα στον Καϊάφα δεν βοηθά στην λύση του προβλήματος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι το κλείσιμο του Τμήματος είναι προκαθορισμένο, προαποφασισμένο και προειλημμένη απόφαση   αφήνοντας κυριολεκτικά στη τύχη τους όλους τους φοιτητές του Τμήματος.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλετε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου”.

Όλη η επικαιρότητα