Αθλητισμός Γ Εθνική Ποδόσφαιρο

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ 1 – 0: Βήμα… παραμονής από τον αρχηγό του!

Ακούστε το άρθρο

• Ο Αντ. Λιόσης με μια κεφαλιά στο 60΄εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟΒ στην παραμονή στη Γ΄ εθνική!

Νίκη «χρυσάφι» που ισοδυναμεί με παραμονή στον 9ο όμιλο της Γ΄ εθνικής, πήρε χθες το μεσημέρι στην έδρα του ο ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ, κερδίζοντας έστω και με το «φτωχό» 1 – 0 τον μαχητικό Εθνικός Σκουλικάδου Ζακύνθου, με σκόρερ τον αρχηγό του Αντώνη Λιόση κι έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν και το τελευταίο εντός έδρας ματς για τους «πράσινους» του Μίκι Τσίρκοβιτς, καθως λόγω των συνθηκών της πανδημίας, το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε ένα γύρο, και έτσι ο ιστορικός ΠΑΟΒ είναι ατυχος, γιατί στον α΄ γύρο έχει τα περισσότερα ματς, εκτός έδρας! Ετσι καλείται να πάει τωρα στη Ζάκυνθο να αγωνιστεί με το Τσιλιβή, κατόν στον Αίγιο κόντρα στον Παναιγιάλειο, ακολουθεί το ρεπό του, και ακολούθως στο φινάλε στην Ναυπακτο!
Οι φάσεις και το «χρυσό» γκολ του αρχηγού Αντ. Λιόση!

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπακατσέλος σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 8΄ την ίδια κατάληξη είχε μια κεφαλιά του Πέκεζ από φάουλ του Γ. Πολίτη και στο 25΄ ο Εθνικός έκανε την πρώτη… υποψία φάσης στο ματς, με τον Βαρδάκα να σουτάρει ψηλά άουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 31΄ ο Μωραΐτης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αντωνιάδης έδιωξε σε κόρνερ προ του Μικελάτου. Και στο 35΄ άλλη μια κεφαλιά του Πέκεζ από κόρνερ του Γ. Πολίτη δεν βρήκε στόχο. Η σπουδαιότερη φάση στο α΄ ημίχρονο έγινε στις καθυστερήσεις με τον Λαθύρη να δέχεται ωραία μπαλιά από τον Παναγάκη, να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο β΄ ημίχρονο η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Εθνικό στο 52΄. Ο Ντα Σίλβα έκανε τη σέντρα και η κεφαλιά του Μεταξά πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΒ όμως, οχτώ λεπτά μετά, στο 60΄, άνοιξε το σκορ. Ο Γιώργος Πολίτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Αντώνης Λιόσης με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, έγραψε το 1-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι Ζακυνθινοί απείλησαν τρεις φορές. Στο 82΄ ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πίντο έπιασε το σουτ αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Τσεκούρας. Στο 88΄ το σουτ του Μεταξά μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Τσεκούρας και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από σέντρα του Ντα Σίλβα, ο Μεταξάς έπιασε την κεφαλιά και ο Τσεκούρας απέκρουσε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΒ: Τσεκούρας, Λιόσης, Μωραΐτης, Νικολόπουλος, Πέκεζ (55΄ Θεοδωρόπουλος), Γκεβόρι (37΄ Παναγάκης), Γ. Πολίτης, Μπακατσέλος (76΄ Φερεκίδης), Δ. Μικελάτος (76΄ Σ. Μικελάτος), Λαθύρης, Π. Πολίτης.

Εθνικός Σκ.: Παπαδόπουλος, Γιακουμέλος (74΄ Σπίνος), Κλάδης (80΄ Αγαλιώτης), Λαμπρόπουλος, Βαρδάκας, Κυριαζόπουλος, Ντα 4΄ Πίντο), Νικολακόπουλος, Αντωνιάδης (67΄ Δαδάκος), Μεταξάς.

Όλη η επικαιρότητα