Ηλεία

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

«Θέλουμε να εισακουστεί η φωνή μας για μία καλύτερη παιδεία»
Ακούστε το άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ηλείας, μαθητές από τα λύκεια του 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, του 3ου ΓΕΛ Πύργου, του ΓΕΛ Πελοπίου, του 2ου ΓΕΛ Πύργου και του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, ζητώντας από τον διευθυντή κο Γιώργο Φωτεινόπουλο, να μεριμνήσει έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, όχι μόνο των συγκεκριμένων σχολείων, αλλά σε όλη την Ηλεία.

Ένα από τα σοβαρότερα αιτήματα τα οποία έθεσαν οι μαθητές, ήταν να υπάρξει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σχολεία, που θα κάνει τα self test στους μαθητές, καθώς όπως δήλωσαν “δεν είμαστε γιατροί για να τα κάνουμε μόνοι μας”. Ο κύριος Φωτεινόπουλος φυσικά τόνισε στα παιδιά ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και θα κάνει ότι είναι εφικτό για την βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας.

Τα αιτήματα των μαθητών

Για τα αιτήματα των μαθητών μίλησε πιο αναλυτικά η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου Βασιλική Λυμπεροπούλου πού τόνισε σχετικά.

«Ήρθαμε στην Δευτεροβάθμια για να δηλώσουμε τα αιτήματά μας, τα οποία είναι τα εξής:

– Εντός της τάξης 15 άτομα.
– Να υπάρχει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα κάνει τα self test στους μαθητές, γιατί δεν είμαστε γιατροί για να τα κάνουμε μόνοι μας.
– Πρέπει να υπάρξουν οι σωστές υποδομές για τα παιδιά των ΕΠΑΛ που δεν έχουν ειδικότητες και εργαστήρια.
– Θέλουμε να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.
– Έχουμε έλλειψη καθηγητών και απαιτούν να δώσουμε εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων.
– Χρειαζόμαστε πρόσληψη καινούργιων καθηγητών και σύνταξη σε άτομα άνω των 65 ετών.
– Επίσης χρειαζόμαστε ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές.

Δηλώσαμε τα αιτήματά μας στον κο Φωτεινόπουλο, που μας είπε ότι θα βοηθήσει και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί, αφού στην πράξη είναι πολύ δύσκολο, είναι να υπάρξει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να κάνουμε τα self test, αλλά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει, αφού υπάρχουν τόσοι άνεργοι νοσηλευτές και υπάρχουν και χρήματα, τα οποία έχουν δοθεί σε άλλες περιπτώσεις και όχι για την υγεία. Τα απαιτούμε όλα αυτά και θέλουμε να συμβούν».

Να σημειωθεί ότι πριν τα παιδιά μεταβούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ηλείας έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη του Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα