Ελλάδα

Παρέμβαση Μαξίμου για τη λίστα αστυνομικής προστασίας δημοσίων προσώπων

Ακούστε το άρθρο

Αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τα άτομα που διατίθενται για τη φύλαξη προσώπων ζήτησε η κυβέρνηση μια μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καταρτίσει έναν κατάλογο με τα πρόσωπα τα οποία φυλάσσονται και τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξή τους, δηλαδή προσωπικό και οχήματα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Μ. Φουρθιώτη, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση η αποκάλυψη του αντιδήμαρχου Ραφήνας, Χρήστου Τσεμπέρη, σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Χρήστος Τσεμπέρης σε καταγγελία αναφέρονταν στο γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε διάθεση περιπολικών και προσωπικού από διάφορα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεων.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, τα οποία κοινοποίησε ο Χρήστος Τσεμπέρης στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, εννέα αστυνομικά τμήματα συνεισφέρουν με τη διάθεση… εννέα περιπολικών και δεκατεσσάρων αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο παρουσιαστής μέσω του δικηγόρου του παραδέχεται ότι του είχε παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη (σ.σ. γίνεται λόγος σε δημοσιεύματα ακόμη και για 14 αστυνομικούς), διαψεύδοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία του έχει παραχωρήσει και θωρακισμένη λιμουζίνα, κάνοντας λόγο για πόλεμο εις βάρος του.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα