Ηλεία Υγεία

Γ.Ν. Ηλείας: Παραιτήσεις ιατρών από την παθολογική κλινική Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Η παθολόγος ιατρός Μαρία Καλαπόδη ήδη έχει στείλει την παραίτησή της στη διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για παραίτηση της Θεοδώρας Νικολοπούλου

«Ξεμένει» από γιατρούς η παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αφού υπέβαλε την παραίτησή της η κα Μαρία Καλαπόδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, να υποβάλει την παραίτηση της και η κα Θεοδώρα Νικολοπούλου. Η παραίτηση τόσο της κας Καλαπόδη, όσο πιθανώς και της κας Νικολοπούλου, αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Πύργου, που ήδη έχει πρόβλημα με την έλλειψη ιατρών. Φανταστείτε τι θα γίνει πλέον, μετά και την παραίτηση σίγουρα μιας γιατρού και πολύ πιθανόν και μιας δεύτερης.

Η παραίτηση της κας Καλαπόδη, όσο πιθανότατα και της κας Νικολοπούλου, έγινε για προσωπικούς λόγους, αλλά είναι πιθανό να έπαιξε ρόλο και η «κόντρα» που υπάρχει με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αφού ως γνωστόν υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές, με το … γυαλί δυστυχώς να έχει ραγίσει στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η προκήρυξη για 4 Παθολόγους ιατρούς και ο ιατρός από την Πάτρα

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας έχει ζητήσει μέσα από την τελευταία προκήρυξη που έχει βγει από το υπουργείο Υγείας, την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών για την παθολογική κλινική, όμως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει δηλώσει ενδιαφέρον κανείς γιατρός για το Νοσοκομείο του Πύργου. Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτό και μάλιστα άμεσα και αν δεν έχουμε γενναίες λύσεις, τόσο από την 6η ΥΠΕ, όσο και από το υπουργείο Υγείας, τότε η κατάσταση θα γίνει ιδιαιτέρως προβληματική, αφού δεν μπορεί η κλινική να λειτουργεί με δύο γιατρούς συν έναν ή δύο γιατρούς οι οποίοι μπορεί να έρχονται από άλλα νοσοκομεία όπως αυτά της Πάτρας.

Ήδη χθες έκανε εφημερία στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου γιατρός από την Πάτρα, σαν μία ύστατη λύση, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες και να λειτουργεί το νοσοκομείο, που έχει πάνω από 100 ασθενείς να περιθάλψει. Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτή τη στιγμή, πέρα από τους 25 ασθενείς που είναι στην κλινική covid-19, νοσηλεύονται άλλοι 10 (περίπου) ασθενείς οι οποίοι αντιμετωπίζονται στα ύποπτα περιστατικά covid-19 και τουλάχιστον 50-60 ασθενείς στην παθολογική κλινική. Μπορούν όλα αυτά τα συμβάντα να αντιμετωπιστούν από δύο έως τρεις γιατρούς; Μαλλον όχι…

Οι προσπάθειες της διοίκησης

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ηλείας προσπαθεί να βρει λύση σε αυτό το θέμα, προσπαθεί μέσα από συχνές οχλήσεις προς την 6η ΥΠΕ και προς το Υπουργείο Υγείας να αναδείξει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν, αν δεν δεχτούν οι ιατροί να έρθουν στα νοσοκομεία της Ηλείας. Όχι μόνο σε αυτό του Πύργου, αλλά και της Αμαλιάδας όπως και των Κρεστένων. Και αυτό αφού βγαίνουν συνεχώς άγονοι οι διαγωνισμοί που γίνονται για την κάλυψη θέσεων στις κλινικές των νοσοκομείων της Ηλείας και αυτό διότι δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν ιατροί στην «άγονη γραμμή» όπως θεωρείται ο νόμος μας.

Για την παραίτηση της κας Καλαπόδη και τις πληροφορίες για παραίτηση και της κας Νικολοπούλου ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος  Χριστόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, απλά επιβεβαίωσε ότι έχει στα χέρια του την παραίτηση της κας Καλαπόδη.

Όλη η επικαιρότητα