Αχαϊα

ΠΓΝΠ: Και πέµπτη κλινική για περιστατικά κορωνοϊού

Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία µπαίνει από σήµερα και πέµπτη Κλινική Κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ, για να καλύψει την αυξηµένη ζήτηση που υπάρχει.

Χθες οι νοσηλευόµενοι στα δύο νοσοκοµεία της Πάτρας, έφτασαν τους 216 εκ των οποίων οι 31 νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου ∆ιαχείρισης του Κορωνοϊού στην περιοχή µας. Στο πλαίσιο αυτής εκφράστηκε η ανησυχία, από τα µέλη της επιστηµονικής κοινότητας, για τις συνέπειες του ξεφαντώµατος του τριηµέρου.

Η υγειονοµική κοινότητα προετοιµάστηκε πάντως και από χθες το βράδυ, ηµέρα εφηµερίας του «Αγίου Ανδρέα» και σήµερα του ΠΓΝΠ, βρίσκονταν σε πλήρη ετοιµότητα για να αντιµετωπίσουν τυχόν αυξηµένη ζήτηση.

«Υπάρχει µία διαρκής ροή περιστατικών για νοσηλεία. Αρκετά από τα περιστατικά είναι βαριά και σε νεαρές ηλικίες και η πλειοψηφία είναι από την Πάτρα. Υπό τις συνθήκες αυτές κάναµε την καλύτερη δυνατή προετοιµασία» µας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Ενδεικτικά σηµειώνουµε ότι χθες το βράδυ δόθηκαν 14 εξιτήρια σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Κλινικές Κορωνοϊού του «Αγίου Ανδρέα» όπου συνολικά νοσηλεύονταν 84 ασθενείς.

Στο ίδιο νοσοκοµείο νοσηλεύοντας 10 ασθενείς στη ΜΕΘ. Στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο νοσηλεύονταν 89 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, 21 στη ΜΕΘ και 2 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική. «∆υστυχώς, τα δεκάδες περιστατικά µάς οδηγούν στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου µας. Αυτό σηµαίνει ότι στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο ανοίγουµε και 5η Κλινική Κορωνοϊού η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ουρολογική Κλινική».

Στην περίπτωση που γεµίσει κι αυτή, τότε το επόµενο στάδιο προβλέπει κατάληψη της Χειρουργικής Κλινικής και ακολούθως µιας ακόµα πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής.

«Σήµερα προσθέτουµε ακόµα έξι νέες κλίνες ΜΕΘ και φτάνουµε συνολικά τις 43 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Για να γίνει αντιληπτό πόσες κλίνες έχουµε αναπτύξει, θα αναφέρω µόνον ότι στο ΠΓΝΠ είχαµε µόλις 13 κλίνες ΜΕΘ για όλα τα περιστατικά. Επίσης στον «Αγιο Ανδρέα» ανοίξαµε άλλες 5 κλίνες ΜΕΘ.

Πολύ φοβάµαι όµως ότι όσες κλίνες και να ανοίξουµε αυτές θα γεµίζουν από τη στιγµή που οι συµπολίτες µας δεν αντιλαµβάνονται την κρισιµότητα της κατάστασης ώστε να λαµβάνουν τα απαιτούµενα µέτρα προστασίας».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα