Αχαϊα Ηλεία

ΠΓΝΠ: Παίρνει εξιτήριο το βρέφος από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Δύο από τα 5 βρέφη που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παίρνουν εξιτήριο (ένα από Πάτρα και ένα από Ηλεία), ενώ παραμένουν για νοσηλεία άλλα τρία.

Στην παιδιατρική του Ρίου αναμένεται να διακομιστεί και ένα παιδί 8 χρόνων από το Καραμανδάνειο.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Γαβριήλ Δημητρίου, τα βρέφη είχαν ήπια συμπτώματα, ενώ υπάρχουν και τρία περιστατικά που θεωρούνται ύποπτα για Covid, πρόκειται για βρέφος 2,5 μηνών και δύο παιδιά 5,5 και 7,5 ετών.

Την ίδια ώρα εν αναμονή της εξόδου του από τη ΜΕΘ Παίδων και τη συνέχιση της νοσηλείας του στην Παιδιατρική, είναι ο 6χρονος με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο λόγω του κορωνοϊού από τον οποίο έχει προσβληθεί. Όπως τονίζει ο κ. Δημητρίου τα περιστατικά Covid σε παιδιά από τον Οκτώβριο και μετά είναι αρκετά. Από τον Οκτώβριο ως σήμερα στην κλινική έχουν νοσηλευτεί περίπου 30 παιδιά, ενώ έχουν διαγνωστεί θετικά στα ΤΕΠ άλλα περίπου 60 παιδιά.

Μάλιστα η κλινική δέχτηκε πίεση το Σαββατοκύριακο που πέρασε ως προς τα περιστατικά covid με 7 κρεβάτια κατειλημμένα, ενώ συνολικά για θετικά και ύποπτα η κλινική διαθέτει 10 κλίνες

Όλη η επικαιρότητα