Οικονομία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΠΔΕ: Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Αναμένουν το «πράσινο φως» από το Υπουργείο

Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ύψους 20 εκατ. € που έχει ανακοινώσει η περιφερειακή αρχή.

Η Περιφέρεια δεν έχει μείνει άπραγη το τελευταίο τρίμηνο. Ξεκίνησε ευρεία διαβούλευση με φορείς, την οποία έχει αναλάβει ο εκτελεστικός γραμματέας Γιώργος Σύρμος, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες όλων των κλάδων της αγοράς που δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί.

Άρχισαν οι εκταμιεύσεις

Περισσότερες από 500 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος που επιχορηγούνται από το πρόγραμμα στήριξης ύψους 30 εκατ. € της Περιφέρειας έχουν υποβάλει το αίτημα και η διαδικασία της εκταμίευσης προχωράει, αφού προηγουμένως ελεγχθεί η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων. Η διαδικασία άνοιξε από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τον τελευταίο μήνα και εξελίσσεται ομαλά. Υπολογίζεται ότι σε ένα περίπου μήνα θα έχουν γίνει και οι τελευταίες εκταμιεύσεις, με την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο οδηγός του προγράμματος. Ενας από αυτούς είναι η προσκόμιση των Ετησίων Μονάδων Εργασίας (ΕΜΕ) από κάθε επιχείρηση για τον Μάρτιο του 2020 και του 2021. Παραμένει ανοικτό το ζήτημα των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλείστηκαν καίτοι πληρούσαν τα ζητούμενα κριτήρια.

Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη με άμεσο ζητούμενο να υπάρξει το καλύτερο δυνατό και δικαιότερο αποτέλεσμα με βάση και τους κανόνες του οδηγού της προκήρυξης. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι οι επιχειρήσεις που θα δικαιωθούν θα πρέπει να λάβουν και τα χρήματα που θα αναλογούν

Όλη η επικαιρότητα