Ποδόσφαιρο

Περικλής Δημητρόπουλος: Ο μοναδικός Πατρινός που πήρε συνέντευξη από τον Ντιέγκο

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μικρό πράγμα να παίρνεις συνέντευξη από τον θεό του ποδόσφαιρου, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας. Βρίσκεται πλέον στα γήπεδα του ουρανού για να μαγέψει και εκεί με την μπάλα όπως έκανε και στη γη.

Η «Γ» έψαξε, ρώτησε και έμαθε πως ο μοναδικός Πατρινός που είχε καταφέρει να πάρει συνέντευξη από τον Αργεντινό σταρ -και μάλιστα στα ντουζένια του και λίγο πριν οδηγήσει τη Νάπολι στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ήταν ο Περικλής Δημητρόπουλος ο οποίος τότε ήταν αθλητικός συντάκτης και συνεργαζόταν με την «Αθλητική Ηχώ».

Η «Γ» μίλησε χθες με τον Περικλή Δημητρόπουλο ο οποίος μας εξιστόρησε πώς κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Μαραντόνα τον Ιανουάριο του 1987 και πώς ήταν από κοντά ο θεός της μπάλας…

«Τότε σπούδαζα στην Ρώμη της Ιταλίας, ήμουν αθλητικός συντάκτης και συνεργαζόμουν με την «Αθλητική Ηχώ». Ήταν πραγματικά από τα σπουδαιότερα πράγματα που έκανα στο διάστημα της δημοσιογραφικής μου καριέρας» είπε αρχικά ο Περικλής Δημητρόπουλος και πρόσθεσε: «Το πάλεψα αρκετό καιρό για να κλείσω τη συνέντευξη, ήμουν σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο τύπου της Νάπολι ο οποίος με ενημέρωσε πως τελικά θα έδινε συνέντευξη ο Ντιέγκο μια συγκεκριμένη ημερομηνία μετά το τέλος της προπόνησης.

Εκείνο το βράδυ από την αγωνία μου να πάνε όλα καλά κοιμήθηκα ελάχιστα, έφυγα από την Ρώμη νωρίς το πρωί με το γρήγορο τρένο, πήγα στη Νάπολι και από εκεί με ταξί στην περιοχή Σοκαβό που ήταν η περιοχή του προπονητικού κέντρου της ιταλικής ομάδας.

Με τη συνοδεία πολλών αστυνομικών και αρκετών άλλων συναδέλφων μετά το τέλος της προπόνησης, μπήκαμε στα αποδυτήρια και κατάφερα να μιλήσω για λίγα λεπτά μαζί του, ήταν δύσκολος τύπος, δεν άφηνε περιθώρια για πολλά-πολλά. Όμως μου έδωσε συνέντευξη και ήμουν ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που μίλησα μαζί του, εκείνη την εποχή».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ»
Μάλιστα την επόμενη μέρα η «Αθλητική Ηχώ» δημοσίευσε τη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο Ντιεγκίτο στον συμπολίτη μας και ήταν ένα από τα μεγάλα θέματα της εφημερίδας.

Στη συνέντευξη εκείνη είχε γίνει αναφορά στον Ρότσα που τότε είχε πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟ αλλά και στην Ελλάδα.

Μέρος της συνέντευξης:
Το μεγαλύτερο αστέρι στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μεξικό, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο «Θεός» όπως αποκαλείται στη Νάπολι, έδωσε συνέντευξη στα στενά αποδυτήρια του γηπέδου Σοκάβο, όπου προετοιμάζεται η Νάπολι και το οποίο απέχει 14 χιλιόμετρα από την έδρα της. Ο Ντιέγκο είχε πολιορκηθεί στην κυριολεξία από 60 Ιταλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι του απεύθυναν βροχή ερωτήσεων σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία στην Ιταλία ότι δηλαδή τον απειλεί η Μαφία κ.τ.λ. Ο αρχηγός της Νάπολι λίγο πριν από το παιχνίδι με την Μπρέσια είπε ότι δεν έχει τίποτα με την Μαφία, δεν την φοβάται, ότι είχε μόνο φίλους στην Νάπολι που τον αγαπούν και τον προσέχουν. Ακόμη ότι θα προσπαθήσει να δώσει φέτος στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της κ.τ.λ. Στα μικρά αποδυτήρια του γηπέδου Σοκάβο εκτός από τους εκπροσώπους του τύπου ήταν και πλήθος αστυνομικών οι οποίοι προστάτευαν τον αρχηγό της Νάπολι.

ΕΡ. Ντιέγκο, τι γνωρίζεις για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της;

ΑΠ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ όμορφη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και σκέπτομαι σύντομα να έλθω για διακοπές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το γνωρίζω αλλά ξέρω ότι στην χώρα σας έχουν παίξει αρκετοί συμπατριώτες μου που είχαν διακριθεί και μείνει πολύ ευχαριστημένοι.

ΕΡ. Μήπως μπορείς να ξεχωρίσεις κανέναν από αυτούς;

Τον μέσο του Παναθηναϊκού Χουάν Ρότσα που είναι και πατριώτης, με τον πατέρα μου κατάγονται από το ίδιο χωριό. Είναι λίγα χρόνια μεγαλύτερός μου και θυμάμαι που έπαιζε στην Μπόκα Τζούνιορ, ήταν φόβος των αντιπάλων. Πρόκειται για σπουδαίο μπαλαδόρο και τρομερό σε οργάνωση παιχνιδιού. Πήρα στην Μπόκα Τζούνιορ την φανέλα με το «10» που φορούσε. Έχω μάθει ότι στον Παναθηναϊκό πηγαίνει πολύ καλά και θα ήθελα να του διαβιβάσετε τους χαιρετισμούς μου και όπως το 1987 είναι μια υγιής και ευτυχισμένη χρονιά γι’ αυτόν».

ΕΡ. Αν ο Παναθηναϊκός σου έκανε πρόταση να αγωνιστείς τι θα έκανες;

ΑΠ. Όχι βέβαια για ποδόσφαιρο χωρίς βέβαια να παρεξηγηθώ διότι δεν θα με ικανοποιούσε μια τέτοια πρόταση όταν μάλιστα θα είχα παρέα και έναν συμπατριώτη μου. Αυτή την στιγμή δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ και να απαντήσω σε μια τέτοια πρόταση, ίσως στο μέλλον τα ξαναπούμε.

Εφ. Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα