Ηλεία Πολιτική

Περιοδεία Αραχωβίτη στον Κάμπο – «Εγώ δεν είμαι από τζάκι όπως και εσείς…»

Ακούστε το άρθρο

Η στιχομυθία του πρ. υπουργού με τον Καλαματιανό και τον δήμαρχο Πηνειού

Με την  απλότητά  του και τις γνώσεις του επί αγροτικών θεμάτων  ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης κέρδισε τις εντυπώσεις από  όσους συνομίλησε χθες στον Κάμπο.

«Δεν είμαι από τζάκι εγώ, είμαι γεωπόνος, είμαι αγρότης είμαι από επαρχία, όπως ο Διονύσης και εσύ» είπε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική Συμμαχία απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο με τον οποίο τους συνδέει κοινή φιλία με κάτοικο Καρδιακαυτίου, παρουσία του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού.

Ο τομεράρχης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο δήμο Πηνειού ξεκινώντας από  την πρότυπη μονάδα γάλακτος «Φάρμα Ηλείας». Εκεί ενημερώθηκε από τον Κ. Τσάκωνα και τον Δ. Μαρίνο για την παρασκευή των προϊόντων και τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ΤΟΕΒ Γαστούνης όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Δημήτρη Κουλούρη αλλά και αγρότες  για τα προβλήματα του κλάδου τους. Μαζί του ο βουλευτής Ηλείας  Διονύσης Καλαματιανός και  κλιμάκιο τη ΝΕ και μελών της ΟΜ Πηνειού.

Οφείλαμε την περιοδεία

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια περιοδεία που την οφείλαμε εδώ και καιρό στην Ηλεία, ως έναν από τους παραγωγικούς νομούς της Πελοποννήσου. Με τον Διονύση Καλαματιανό τον βουλευτή και την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ένα πρόγραμμα να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής Ηλείας.

Ξεκινήσαμε από τη «Φάρμα Ηλείας», μία πρότυπο, καθετοποιημένη μονάδα, όπου από τον σταύλο παράγεται το τελικό προϊόν που φθάνει απευθείας στον καταναλωτή. Μιλήσαμε για τα προβλήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες εστιάζουν περισσότερο στη γραφειοκρατία αλλά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό με τις ελληνοποιήσεις, δύο γεγονότα που μας επισήμαναν τα οποία είναι έτσι ακριβώς όπως τα είπαν, κι εκεί επισημάναμε ότι τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει διάλυση των υπηρεσιών ελέγχου. Ενώ στη δική μας θητεία οι έλεγχοι έφτασαν μέχρι να κλείσουν γαλακτοβιομηχανία για να προστατεύσουν τους καλούς παραγωγούς και μεταποιητές από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, σήμερα οι μηχανισμοί ελέγχου διαλύονται. Άρα δεν βρίσκονται παραβάτες και ο αθέμιτος ανταγωνισμός φουντώνει.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ΤΟΕΒ Γαστούνης, όπου συζητήσαμε για την πορεία του έργου της υπογειοποίησης του δικτύου, το οποίο υπογράφτηκε με 17,5 εκατομμύρια ευρώ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τον Μάιο του 2019. Επειδή διαπιστώσαμε ότι η πορεία του δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτή που θα ήθελαν ο πρόεδρος και το συμβούλιο του ΤΟΕΒ, με τον βουλευτή Ηλείας, κ Καλαματιανό θα καταθέσουμε σύντομα ερώτηση για να θέσουμε το Υπουργείο προ των ευθυνών του, γιατί τα έργα πρέπει να προχωρούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί».

Δήλωση Καλαματιανού

Από την πλευρά του ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός δήλωσε:

«Μαζί με τον Σταύρο τον Αραχωβίτη, τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόμαστε την παραγωγική Ηλεία. Ξεκινήσαμε με την περιοχή του Κάμπου, ο Καρδιακαύτι, όπου επισκεφθήκαμε την παραγωγική μονάδα γάλακτος και άλλων προϊόντων εκεί, μια εξαιρετική  μονάδα, όπου είδαμε την καθετοποίηση και τη διαδικασία της παραγωγής. Οι παραγωγοί μας έθεσαν εκεί ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ΤΟΕΒ Γαστούνης, όπου η μεγάλη ανησυχία εκεί είναι το πολύ σημαντικό έργο της υπογειοποίησης του δικτύου που αναμένεται μετά από πολλά χρόνια να ολοκληρωθεί. Τον Μάιο του 2019 υπήρξε η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε και σχετική ερώτηση για το που βρίσκεται η διαδικασία τήρησης της δημοπράτησης του πολύ σημαντικού αυτού έργου για τη Γαστούνη και για ολόκληρη την Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα