WEB tv Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιοδεία Ν. Φαρμάκη στον δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας: «Λαντζέρηδες χρειαζόμαστε για να κάνουμε το όραμα πράξη» (vid)

Ακούστε το άρθρο

«Αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από οραματιστές πια, έχει ανάγκη από λαντζέρηδες  για να κάνουμε το όραμα πράξη», τόνισε σε όλους τους τόνους ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιοδείας στον Δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας, όπου συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Κοροβέση και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΔΕ και της Π.Ε Ηλείας.     

                                        

«Ξέρετε όλα τα οράματα έχουν από πίσω τους μία απλή αιτία, την παρατήρηση του προβλήματος, που είναι πολύ απλή και τη ζει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Το θέμα είναι πως το όραμά σου να λύσει το πρόβλημα και να γίνει  πράξη. Εκεί έρχεται ο ρόλος του λαντζέρη. Και αυτόν τον ρόλο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εμείς οι ίδιοι να τον αναλάβουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του.

Κύριος στόχος των επαφών που είχε με παράγοντες των τοπικών κοινοτήτων και των επισκέψεων που έκανε  ήταν να δει την πορεία των έργων που η Περιφέρεια εκτελεί ήδη και να κοινοποιήσει τα όσα έχουν δρομολογηθεί σε κάθε περιοχή του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας ενώ είχε και συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τη Δημοτική Αρχή στο Δημαρχείο.

“Είμαστε δίπλα σας”

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων του  έκανε σαφές πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με δημοπράτηση του Τεχνικού Συμβούλου για την ωρίμανση έργων έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε δήμο που έχει ανάγκη να ωριμάσει έργα με βάση τις προτεραιότητες που  έχει θέσει και να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

“Είμαστε εδώ  λοιπόν για να πούμε ότι  ναι  έχουμε προχωρήσει στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την ένταξη του έργου του τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση μελετών,  σύμφωνα φυσικά και με την υπόδειξη των ίδιων των δημοτικών αρχών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την υπόδειξη του δημάρχου της Ζαχάρως θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση μελετών φυσικά σύμφωνα με τις προτεραιότητες που η ίδια η δημοτική αρχή θέτει. Παράλληλα είμαστε εκεί για να δείξουμε με κάθε ευκρινή και  δυνατό τρόπο ότι η δέσμευση η οποία κάναμε απέναντι σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  ότι θα είμαστε εκεί δίπλα τους για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ιδίως τους ποιο αδύναμους ως προς τις τεχνικές τους υπηρεσίες Δήμους,  ότι δεν θα τους αφήσουμε μόνους σε αυτή τη μάχη για την ωρίμανση μελετών.Για αυτή τη μάχη με το χρόνο τον οποίο όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε.

Όλο αυτό που περιγράφω ουσιαστικά φτιάχνει μία ευρύτερη εικόνα, μία εικόνα δράσης και ουσίας παρέμβασης της Περιφερειακής Αρχής,  που αφορά την καθημερινότητα, την κλιματική αλλαγή, την προσβασιμότητα και φυσικά την στήριξή μας προς όλες τις δημοτικές αρχές. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η πολυεπίπεδη δράση μας ξεκινάει, φαίνεται, αρχίζει και δείχνει τα αποτελέσματά της και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε αυτό είμαστε μπροστά και φυσικά όχι μόνο πρωτοπόροι αλλά είμαστε και εδώ για να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας”, τόνισε ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Ζαχάρως όπου εκεί ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος μίλησε για την αγαστή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας και για άλλη μία φορά έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την ανάπτυξη της  περιοχής το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρασσιακό Κόλπο.

Ο κ. Κοροβέσης συνομιλεί με αγρότη της περιοχής.

Θολό

Πρώτη στάση του Περιφερειάρχη το Θολό όπου εκεί επισκέφθηκε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις που είχαν υποστεί ζημιές από την έλλειψη μέτρων προστασίας από το ρέμα που περνούσε ακριβώς δίπλα.

” Μιλάμε για δράσεις και έργα μεγάλων προϋπολογισμών που κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Αφενός μεν μιλάμε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα αλλά και στοχευμένα  όπως στο ποταμό Νέδα,  και φυσικά για έργα τα οποία αφορούν σε συντήρηση ή αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου. Επίσης για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου από τη βλάστηση ή από οτιδήποτε άλλο.

“Ξεκινήσαμε σήμερα την πορεία προς την κοινωνία . Η Περιφερειακή Αρχή δεν φοβάται και δεν κρύβεται. Εξηγήσαμε σε όλους τους προέδρους των χωριών και τη Δημοτική Αρχή  του νοτιότερου άκρου της περιφέρειας μας του Δήμου Ζαχάρως  τι είδη έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε, τι έργα έχουμε δρομολογήσει και ποια έργα θα γίνουν στο μέλλον. Τους το εξηγήσαμε, το κατάλαβαν. Είμαστε δίπλα τους και νομίζω ότι όλοι μαζί με τις συνέργειες όχι μόνο θα τα καταφέρουμε αλλά και θα αλλάξουμε όψη σε πολλά χωριά παρότι είναι απομακρυσμένα και δίνουμε τη δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους κατανοούν. Αυτό κάναμε, αυτό δείχνουμε, ξεκινήσαμε,  δεν φοβόμαστε, δεν κρυβόμαστε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης.

Τις ζημιές που προκάλεσε ρέμα σε θερμοκήπιο στην περιοχή του Θολό είδε ο Περιφερειάρχης Ν Φαρμάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν Κοροβέση

Λέπρεο     

Δεύτερη στάση το Λέπρεο ενώ στο δρόμο είδε και την εξέλιξη των εργασιών παρέμβασης που γίνονται στο δρόμο όπου σε ένα συγκεκριμένο σημείο είχε υποστεί φθορές. Στο κέντρο της Τοπικής Κοινότητας συναντήθηκε με πολίτες αλλά και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας όπου του εξέθεσαν κυρίως ζητήματα που είχαν να κάνουνε με τους δρόμους.

Στο Λέπρεο συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας

Φιγαλεία

Αμέσως μετά σταμάτησε στην γέφυρα στην περιοχή “Καρακοφωλιά”  όπου εκεί είδε το έργο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και με ενέργειες της περιφέρειας ξεμπλόκαρε από τα προβλήματα που είχαν καταστήσει αδύνατη τη συνέχεις της υλοποίησης του.

Στην γέφυρα στην περιοχή “Καρακοφωλιά” σταμάτησε ο περιφερειάρχης για να δει το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα

Στην συνάντηση που είχε με τους προέδρους των χωριών της περιοχής στη Φιγαλεία συζήτησε και το θέμα των ανεμογεννητριών όπου τους εξήγησε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα αυτό. Παράλληλα παρουσίασε τα έργα που γίνονται στη περιοχή και όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν.

Στην Φιγαλεία τέθηκε το θέμα των ανεμογεννητριών για τις οποίες όπως είπε ο Ν Φαρμάκης δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση

Κακόβατος και Αρήνη

Κατά την διάρκεια των σθυναντήσεων που είχε σε Κακόβατο και Αρήνη αφού είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  μαζί με τον κ Κοροβέση τους παρουσίασε τα όσα έχουν δρομολογηθεί και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα. Και στις δύο κοινότητες συναντήθηκε με τους προέδρους των περιοχών που είναι γύρω από αυτές αλλά και από απλούς πολίτες.

Με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο είχε συνάντηση εργασίας

       

Όλη η επικαιρότητα