Categories: Γυναίκα

Περιποίηση επιδερμίδας: Αυτές τις μεθόδους θα ήταν καλό να τις σταματήσετε

Share

Αυτή η περίοδος λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να αφήστε πίσω σας τις skincare συνήθειες που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας

Στα τέλη του κάθε έτους βάζουμε νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται, επιλέγοντας όσα θέλουμε να «κρατήσουμε» και όσα να «ξεφορτωθούμε». Αυτή η περίοδος λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να αφήστε πίσω σας τις skincare συνήθειες που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές και πώς θα τις αλλάξετε.

*Δεν φοράτε αντηλιακή όλο τον χρόνο

Το αντηλιακό είναι η νούμερο 1 συνήθεια περιποίησης που πρέπει να διατηρείτε όλον τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών μηνών.

Έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν νομίζετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, σκεφτείτε το ξανά. Φροντίστε λοιπόν να προστατεύετε το δέρμα σας όλον τον χρόνο, εφαρμόζοντας αντηλιακή προτού βγείτε από το σπίτι.

*Χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης που δεν σας ταιριάζουν

Όσα ακριβά καλλυντικά και αν αγοράσετε, όσο ολοκληρωμένη κι αν είναι η ρουτίνα περιποίησής σας, δεν πρόκειται να αποκτήσετε πραγματικά υγιές και λαμπερό δέρμα αν δεν έχετε βρει πρώτα τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Βρείτε λοιπόν αν το δέρμα σας είναι κανονικό, ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό ή ακνεϊκό και προσαρμόστε αντίστοιχα τη skincare ρουτίνα σας.

*Αφαιρείτε το μακιγιάζ ματιών με βίαιες κινήσεις

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και κατ’ επέκταση πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στη δημιουργία λεπτών γραμμών.

Έτσι, όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ πρέπει να κάνετε απαλές, ήπιες κινήσεις και όχι να τρίβετε μανιωδώς μέχρι να φύγει η αδιάβροχη μάσκαρα (μαζί με μερικές βλεφαρίδες).

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών, βρέξτε με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ δύο βαμβακερούς, στρογγυλούς δίσκους και τοποθετήστε τους σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να βρέξουν ομοιόμορφα το δέρμα και τις βλεφαρίδες και να μαλακώσουν τα προϊόντα μακιγιάζ.

Έπειτα, με αργές, απαλές και ταμποναριστές κινήσεις ξεβάψτε την περιοχή, κινώντας το βαμβάκι καθοδικά και προς τους κροτάφους. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι να μένουν καθαροί.

*Κάνετε απολέπιση υπερβολικά συχνά

Η απολέπιση ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Έτσι, τα προϊόντα περιποίησης, π.χ. η μάσκα, που εφαρμόζετε στη συνέχεια μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Αν έχετε ξηρό τύπο επιδερμίδας καλό είναι να κάνετε απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα και 2 φορές αν έχετε λιπαρό ή μεικτό. Αν έχετε ευαίσθητο τύπο καλό θα είναι να επιλέξετε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν και να περιορίσετε τη διαδικασία σε 1 φορά τον μήνα.

via