Αθλητισμός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας των κατηγοριών Optimist και Laser 4.7 με παράλληλη ενημέρωση των αθλητών για την πανδημία

Ακούστε το άρθρο

Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  με σταθερό προσανατολισμό στην υλοποίηση δράσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του πληθυσμού για φυσική άσκηση, συνδιοργανώνει με τον  Αθλητικό Όμιλο Ρίου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας των κατηγοριών Optimist και Laser 4.7.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί  στην Πάτρα την περίοδο 21-23 Μαΐου 2021 με παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης των αθλητών για την πανδημία, αφού η αξιολόγηση της κατάστασης, οι προβλέψεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της Covid-19 και η γνώση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάγκη του ανθρώπου να αγωνίζεται, να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις δυσκολίες του και να καταξιώνεται μέσα από την ίδια τη συμμετοχή του. Όσο λοιπόν αναπτύσσεται η συμμετοχή σε φυσικές και αθλητικές δραστηριότητες τόσο περισσότερο η κοινωνία βιώνει την αξία της συμμετοχής στον αγώνα και την ευγενή άμιλλα. Η φυσική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση ο αθλητισμός είναι έκφραση πολιτισμού, υγείας αλλά και δείκτης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας. Επειδή όμως η πανδημία είναι ακόμα εδώ αλλά η ζωή συνεχίζεται,  και επειδή θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ασφάλεια προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, είμαστε χαρούμενοι που με την ευκαιρία του αγώνα θα πραγματοποιηθεί και μία παράλληλη εκδήλωση που θα αφορά την ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να επανέλθουμε στον στίβο με ασφάλεια, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία».

 

Όλη η επικαιρότητα