Ηλεία

Πινελιές γκράφιτι στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης (pics)

«Ο επαναστάτης με τα λουλούδια» σε κτήριο στην Βάρδα.
Ακούστε το άρθρο

Το ευρέως γνωστό γκράφιτι του καλλιτέχνη Bansky, «ο επαναστάτης με τα λουλούδια», είναι ένα έργο τέχνης που κοσμεί αμέτρητα γκρίζα κτήρια και τοίχους σε όλο τον κόσμο. Αυτό το γκράφιτι θα συναντήσει κάποιος και σε ένα κτήριο στη Βάρδα.

Πως βρέθηκε αυτό το γκράφιτι εκεί;

Την απάντηση έδωσε, ο πρόεδρος του «ΝΕΑΡοCOSMOS», Κώστας Διαμαντόπουλος. Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς», είναι το πρώτο γκράφιτι της ομάδας πολιτισμού στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. «Πρόκειται για ένα έργο του αγαπημένου μας BANKSY που έχουμε ονομάσει… «ο επαναστάτης με τα λουλούδια»… Γιατί μέσα σε αυτό βρίσκεται η φιλοσοφία του ΝΕΑΡ ((ΝΕΑ+ ΕΑΡ=ΝΕΑ ΑΝΟΙΞΗ). Πιστεύουμε ότι, κάθε άνθρωπος οφείλει να κάνει την δίκη του «επανάσταση» μέσα του.

Να ομορφύνει, να ξυπνήσει το παιδί που κρύβει μέσα του, να «ανθίσει». Και όταν γίνει αυτό τότε να πετάξει μια «μολότοφ από λουλούδια» στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα καταφέρει να ανθίσει και τους άλλους γύρω του».

Ποιητικές…πινελιές

Ο «ΝΕΑΡοCOSMOS», σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται  «ΝΕΑΡες ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ», με σκοπό να ομορφύνει την καθημερινότητα των πολιτών. Κάθε 3-4 μήνες, σε ειδικά πλαίσια κατασκευασμένα από plexiglass, θα φιλοξενούνται αποσπάσματα ποιημάτων από Έλληνες και ξένους Ποιητές.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Διαμαντόπουλος, «στόχος είναι να βάλουμε τις δικιές  μας πολύχρωμες πινελιές στην ζωή μας. Να φτιάξουμε την δική μας άνοιξη…Η άνοιξη δεν είναι εποχή. Η άνοιξη είναι οπτική και προοπτική. Η άνοιξη είναι στάση ζωής και τρόπος σκέψης. Η άνοιξη έχει όνομα κι επώνυμο, έχει ταυτότητα, χαρακτήρα και δακτυλικά αποτυπώματα. Η άνοιξη είναι το παιδί που αν του δώσεις λίγα παιχνίδια που του αρέσουν θα ξυπνήσει όλο το νηπιαγωγείο μέσα του. Αυτό το παιδί μην το ψάξεις τριγύρω, γιατί κατοικεί μέσα σου. Είσαι η άνοιξη που δεν ήθελες να παραδεχθείς κι όμως υπάρχει. Υπάρχεις! Ζεις το σαν άνοιξη…»

Όλη η επικαιρότητα