Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά: Εδωσε 500 ευρώ σε νοσηλεύτρια για να μην του κάνει το εμβόλιο

Ανδρας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια 2
εμβολιασμός
Ακούστε το άρθρο

Ενα απίστευτο περιστατικό έγινε στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, στο Μαρούσι, με τον άνδρα να αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Οπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο άνδρας εμφανίστηκε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια, που θα του έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, 500 ευρώ, προκειμένου να μην του το κάνει.

Της ζήτησε να πάρει τα χρήματα, να ρίξει το υγρό στο πάτωμα αλλά να περαστεί στα αρχεία ότι έκανε το εμβόλιο, ώστε να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα θετικά τεστ

Εν τω μεταξύ, στις 26 Αυγούστου με έγγραφό του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποχρέωνε τους υγειονομικούς που είχαν παρουσιάσει θετικό rapid test δηλαδή είχαν βεβαίωση πως είχαν νοσήσει με βάση rapid test να κάνουν αμέσως και μοριακό έλεγχο για επιβεβαίωση. Στο έγγραφο αναφερόταν ότι αυτό γίνεται για να ελεγχθεί πιθανή μετάλλαξη.

Ηταν 4 μέρες πριν ισχύσει η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Ο λόγος ήταν όχι μόνο τα τεστ από τη Βουλγαρία που εμφανίσθηκαν σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ή το τεστ του Μεσολογγίου από άλλο ασθενή αλλά και τεστ από πολλές ιδιωτικές μονάδες ελέγχων.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του συστήματος η υποκλοπή βεβαίωσης από νοσοκομείο είναι αδύνατη αντίθετα είναι πιο εύκολη σε κέντρα υγείας.

Πηγή: toc.gr

Όλη η επικαιρότητα