Πολιτική

Πλεύρης για “μαϊμού εμβολιασμούς”: «Απόλυση και δυσβάσταχτο πρόστιμο για όσους το επιχειρήσουν»

Τι είπε για το ΚΥ Παλαμά.
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα και νέα στοιχεία σχετικά με τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον  διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησε αφενός να διαταχθεί ΕΔΕ, αφετέρου τη δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τονίζοντας πως το «σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο», πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

Μόνο εκεί γίνονται εμβολιασμοί με Pfizer

Στο συγκεκριμένο Κ.Υ. έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί.  Εκεί 16.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός, το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν το μοναδικό κέντρο που είχαν εμβόλια Pfizer και γι΄αυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

Υπήρχαν 5.000 αλλαγές του Ταχυδρομικού Κώδικα καθώς οι πολίτες ήθελαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς εξετάζονται και τέτοιες καταγγελίες και όλες οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διατάξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς μαϊμού.

Τρίτη δόση και άνοιγμα σχολείων

Όσον αφορά την τρίτη δόση, ο υπουργός τόνισε πως περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αυτές τις ημέρες.

Σχετικά το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός τόνισε πως με την κα. Κεραμέως έχουμε κάνει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό καθώς η θέση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

«Έχουμε δομήσει τη δυνατότητα των συνεχών τεστ, θεωρούμε πως με την ιχνηλάτηση που θα γίνεται δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει και πρόβλεψη μόνο αν το 51% των μαθητών είναι θετικοί στο κοροναϊό, τότε να κλείνει το τμήμα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Όλη η επικαιρότητα