Ευρώπη

Ποδηλάτης χτύπησε θανάσιμα ηλικιωμένο πεζό και τον εγκατέλειψε γιατί φοβήθηκε την απέλαση

«Κοίτα τι έκανες!», είπε στον άντρα στο έδαφος, προτού φύγει από το σημείο
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας ποδηλάτης χτύπησε έναν άντρα και τον εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένο στον δρόμο.

Ο 23χρονος Ermir Loka από την Αλβανία χτύπησε τον 72χρονο Peter McCombie στο Λονδίνο, την ώρα που ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο Royal London Hospital επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, αντί να απολογηθεί στο θύμα του, του έδειξε το ποδήλατό του που είχε πάθει ζημιές και του είπε: «Κοίτα τι έκανες!», για να φύγει στη συνέχεια από το σημείο.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς ο Loka φυλακίστηκε για δύο χρόνια. Στη δίκη του ειπώθηκε ότι εγκατέλειψε το σημείο επειδή φοβήθηκε ότι θα απελαθεί.

Επειδή όμως ήταν ήδη φυλακισμένος αναμένοντας τη δίκη του για έναν χρόνο, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του, αναφέρει η Daily Mail.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια του McCombie σημείωσε: «Άφησε τον Peter στο έδαφος σε έναν δρόμο με κίνηση, σοβαρά τραυματισμένο και σκέφτηκε μόνο τον εαυτό του εκείνη τη στιγμή.

Τέτοιου είδους δειλία είναι πέρα από την περηφρόνηση. Ο θυμός μου νιώσαμε απέναντί του δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Δεν μπορούμε καν να πούμε καν το όνομά του».

Το κεφάλι του άτυχου άντρα χτύπησε στο πεζοδρόμιο τόσο δυνατό που το κρανίο του έσπασε και προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2020. Ο άτυχος άντρας υπέκυψε στα τραύματά του οκτώ ημέρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μια αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο: «Έδειχνε το ποδήλατό του και έλεγε κάτι σαν: “τι έκανες;” και “κοίτα τις έχεις κάνει”. Ο άντρας στο έδαφος είχε τα μάτια ανοιχτά αλλά δεν έλεγε τίποτα».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα