Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Ποια πρόσωπα θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους επτά δήμους της Ηλείας;

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών  αναφορικά με τα τα πρόσωπα που θα είναι πιθανόν να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, το προγραμματικό πλαίσιο των οποίων θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

1. Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό – διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με την συμμετοχή των δημοτών.

2. Την συμφωνία σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπόψη του τις προτάσεις και τις  ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά- οικολογικά ζητήματα.

3. Θα έχει μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

4. Την συνεννόηση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη) με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς όλους.  

5. Την θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας των αιρετών.

6. Την χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Οι τελικές επιλογές μας θα  είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμμάχους  μας και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Όλη η επικαιρότητα