Lifestyle Ψυχαγωγία

Ποιος είναι ο 24χρονος του GNTM που έγινε αφιέρωμα στο Forbes

Ακούστε το άρθρο

Ο φοιτητής που από παρολίγον άστεγος, στα 19 του κατάφερε να χτίσει μια εταιρεία αξίας εκατομμυρίων μέσα σε διάστημα δύο ετών, πόζαρε μπροστά στους κριτές του δημοφιλούς σόου φιλοδοξώντας να γίνει μοντέλο

Ηταν το 2017, όταν  το περιοδικό Forbes, είχε κάνει αφιέρωμα σε έναν νεαρό Έλληνα, τον Ντέμιαν Προσαλέντης, από την Κέρκυρα, με τον τίτλο «Πώς αυτός ο 21χρονος επιχειρηματίας δημιούργησε μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων από το δωμάτιο της φοιτητικής του εστίας».

Σήμερα το 2020, η ιστορία του γίνεται ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό, μετά τη χθεσινή του εμφάνιση στο Greece’s Next Top Model όπου στάθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή λέγοντας εν συντομία τη συγκλονιστική του ιστορία.

Περιέγραψε πώς από σχεδόν άστεγος κατάφερε να ιδρύσει επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε διάστημα δυο ετών, από τα 19 έως τα 21 του χρόνια! Στα 19 του, όπως είπε, έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο…

Προέρχεται από παλιά ενετική οικογένεια, που έχει μάλιστα και θυρεό καθώς είναι γραμμένη στο Λίμπρο Ντ’όρο, ωστόσο περιέγραψε τον εαυτό του ως πραγματικά φτωχό. Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγα χρόνια . Μπήκε στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στο ΑΠΘ και, όπως είπε, η μητέρα του τον πιέζει να πάρει το πτυχίο του, όμως αυτός δεν είναι για πτυχία.

Όπως έγραφε τότε το αφιέρωμα του Forbes, περνούσε δύσκολες στιγμές κι έτσι στράφηκε στην επιχειρηματικότητα ως μια ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του.

Μέσα από την επιμονή και την προσοχή του στη συσσώρευση γνώσεων, έχει εξελιχθεί ως επιχειρηματίας και απέδειξε ότι ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, μπορείς να ξεπεράσεις τις αντιξοότητες.

Η ιστορία του είναι αξιοθαύμαστη και γεμάτη μαθήματα για όσους αναζητούν να βγουν από δύσκολες καταστάσεις και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η ιστορία του Προσαλέντη ξεκινά όταν εγκατέλειψε τις σπουδές του και έπρεπε να ζήσει περίπου 200 δολάρια τον μήνα για ενοίκιο και βασικά προϊόντα. Το πρώτο διαμέρισμά του δεν είχε ντους ή επίπλωση. Κοιμόταν σε ένα στρώμα που βρήκε στα σκουπίδια. Τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά τουλάχιστον είχε μια στέγη στο κεφάλι του.

Τελικά όμως, δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ούτε αυτό το διαμέρισμα και έπρεπε να μετακομίσει με κάποιον φίλο του για να μην μείνει άστεγος.

Εκείνη την εποχή, δεν ήταν σίγουρος τι ήθελε να κάνει, αλλά ήξερε ότι ήθελε περισσότερα από τη ζωή.

Επικεντρώθηκε στην ανάγνωση όσο το δυνατόν περισσότερο και στο να ξοδεύει ώρες την ημέρα σε διαδικτυακά σεμινάρια, βίντεο και ό,τι άλλο μπορούσε να του μάθει το τι πρέπει να ξέρει για να γίνει επιχειρηματίας. Από εκεί κατάλαβε τι μπορούσε να κάνει για να βάλει τη ζωή του στο σωστό δρόμο.
Αφού ίδρυσε την επιχείρησή του και την είδε να μεγαλώνει, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και δεν το είπε σε κανέναν εκτός από τη φίλη του. Του πήρε περίπου οκτώ μήνες εργασίας, αλλά τελικά έφτασε σε ένα σημείο όπου κέρδισε 5.000 δολ. σε ένα μήνα.

Για όποιον θέλει να μπει στον επιχειρηματικό κόσμο ή να γίνει επιχειρηματίας, η σημαντικότερη συμβουλή που δίνει δεν είναι να εγκαταλείψει και να αγνοήσει την εκπαίδευση, αλλά να επικεντρωθεί στην εκμάθηση των πραγμάτων που θα τον βοηθήσει να πετύχει, καθώς και να φροντίσει να περιστοιχίζεται από τα κατάλληλα άτομα, αφού, όπως λέει, αν δεν είχε στο πλευρό του την κοπέλα του, δεν θα είχε καταφέρει τίποτα.

Η συνεχής μάθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων κάποιου που θέλει να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Τα άτομα από τα οποία περιβάλλεστε είναι κρίσιμα για την επιτυχία σας, έλεγε στο Forbes ο Προσαλέντης, ο οποίος χθες αποκάλυψε στην τηλεόραση ότι ξεκίνησε γράφοντας κείμενα για ταξίδια στο Ιντερνετ και σήμερα έχει μια εταιρεία στην Αμερική, ενώ ο ίδιος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μοιράζεται εμπειρίες με το κοινό του στα social media (αριθμεί περί τις 300.000) και πληρώνεται γι’ αυτό. Ζει δηλαδή μια ζωή που αποτελεί όνειρο για πολλούς…

via

Όλη η επικαιρότητα