Ηλεία Υγεία

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών – Ένα «μικρό» νοσοκομείο

Η υγειονομική μονάδα, μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο κτήριο το οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ενεργειακά αναβαθμισμένο, έχει πλέον μετατραπεί το Περιφερειακό Ιατρείο των Λεχαινών, το οποίο παρέμενε ανενεργό για περίπου δέκα χρόνια.

Η υγειονομική μονάδα, μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο κτήριο το οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Το νέο κτήριο, είναι ενεργειακής κλάσης και διαθέτει:

–         Ακτινολογικό Εργαστήριο

–         Οδοντιατρείο (Με οδοντιατρική έδρα)

–         Μικροβιολογικό εργαστήριο

–         Χειρουργική αίθουσα για μικροπαρεμβάσεις

Πρόκειται για υγειονομικές παροχές που πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του κέντρου.

Σύντομο ιστορικό

Από τις αρχές του 2020 στο δυναμικό του ΠΠΙ, προστέθηκαν δύο επικουρικές μαίες οι οποίες παρακολουθούν εγκύους και εκτελούν ΠΑΠ ΤΕΣΤ καθημερινά.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο διορίσθηκε στο Π.Π.Ι. Λεχαινών ψυχολόγος, η οποία πραγματοποιεί συνεδρίες κατόπιν ραντεβού και η Τ.Ε. Κοινωνική Λειτουργός, η οποία ασχολείται με τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το 2020 στο Π.Π.Ι. Λεχαινών μετακινήθηκε διοικητική υπάλληλος και διορίσθηκαν άλλες δύο νοσηλεύτριες οι οποίες κάνουν αλλαγές τραυμάτων, βοηθούν τον ιατρό και εκτελούν και άλλες νοσηλευτικές πράξεις.

Ο Παιδίατρος του Κ.Υ. Γαστούνης επισκέπτεται το Π.Π.Ι. Λεχαινών μία φορά τη βδομάδα.

Από τις αρχές Ιουνίου διορίστηκε Επικουρικός Οδοντίατρος, ο οποίος αντιμετωπίζει 8-10 ασθενείς καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

Από την 1η Ιουλίου 2021  επισκέπτεται το Π.Π.Ι.  μία φορά την εβδομάδα  Επικουρική ΔΕ Χειρίστρια Ακτινολογικού, η οποία βγάζει ακτινογραφίες με την παρουσία του Γενικού Ιατρού. Από 29-6-21 επισκέπτεται το Π.Π.Ι. μία φορά τη βδομάδα Δ.Ε. Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού, η οποία διενεργεί αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Από τα μέσα του Αυγούστου, όπου αναμένονται τρείς αγροτικοί ιατροί στο Κ.Υ. Γαστούνης), θα προγραμματισθεί η επίσκεψη μία φορά την εβδομάδα Αγροτικής Ιατρού που έχει ολοκληρώσει την Ορθοπαιδική ειδικότητα.

«Ζωντανέψαμε» ένα κύτταρο της υγειονομικής μας δύναμης που παρέμενε επί χρόνια ανενεργό. Σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες λόγω και του μεγάλου αριθμού εργατών γης, των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των αναγκών που προκύπτουν ιδίως τους θερινούς μήνες», τόνισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Όλη η επικαιρότητα