Ευρώπη

Πούτιν: Η Ευρώπη καθυστερεί την έγκριση του Sputnik V λόγω εμπορικών συμφερόντων

ΦΥΑΛΛΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ SPUTNIK
Ακούστε το άρθρο

Στους λόγους που καθυστερεί η έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V αναφέρθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης είπε ότι η Ευρώπη καθυστερεί την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού επειδή γίνεται «μάχη για τα χρήματα» και πως τα εμπορικά συμφέροντα έχουν τεθεί υπεράνω της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών.

«Νομίζω ότι αυτό συνιστά μια μάχη για τα χρήματα εκ μέρους εκείνων που παράγουν παρόμοιο σκεύασμα σε άλλες χώρες και θέλουν να αφομοιώσουν την ευρωπαϊκή αγορά με την προσιδιάζουσα λαμπρότητα και τα καταφέρνουν καλά», είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στην ρωσική κυβέρνηση να μελετήσει έως τα τέλη Ιουνίου το θέμα της οργάνωσης εμβολιασμού επί πληρωμή στην Ρωσία για ξένους πολίτες.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι «η Ρωσία ενδέχεται να ανοίξει για τον εμβολιαστικό τουρισμό», προσθέτοντας ότι το RDIF βρίσκεται σε επαφή με σειρά βασικών υπουργείων της Ρωσίας για να επεξεργαστούν ένα σύστημα μαζικού εμβολιαστικού τουρισμού στην Ρωσική Ομοσπονδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα