Ευρώπη Υγεία

«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTEch

Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) άναψε «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTEch στην Ευρώπη.

Η επιστημονική γνώμη του Οργανισμού ανοίγει τον δρόμο για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας ενός εμβολίου Covid-19 στην ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με όλες τις εγγυήσεις, τους ελέγχους και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Σήμερα η απόφαση της Κομισιόν

Η απόφαση με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/Biontech μετά την ευνοϊκή γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναμένεται απόψε.

EMA: «Πρώτη προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech», δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανσιμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους άδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε:

«Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Περιμενω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ» 

Για αποφασιστική στιγμή έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα.

Συμπλήρωσε: «Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ». Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα