Ελλάδα

Πρεμιέρα της παράστασης «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» από τη θεατρική ομάδα της ΕΛΑΣ στη Λέρο

Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο κατάμεστο κινηματοθέατρο της Λέρου

Την πρεμιέρα μιας ξεχωριστής θεατρικής παράστασης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές χθες το βράδυ, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο κατάμεστο κινηματοθέατρο της Λέρου. 

Πρόκειται για την ηθογραφία της δεκαετίας του ‘60 «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» του Κώστα Πρετεντέρη, που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έναρξη της παράστασης o Διευθυντής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Κοκορόσκος ανέγνωσε χαιρετισμούς της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Στον χαιρετισμό της κ. Υπουργού τονίζεται, μεταξύ άλλων:

«…Όπως στη θεατρική παράσταση, έτσι και στη ζωή, ο ρόλος του αστυνομικού έρχεται να σπάσει εκείνα τα στερεότυπα με τα οποία συχνά συνδέεται το ένστολο προσωπικό. Και έρχεται να αναδείξει την ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά της αποστολής του Αστυνομικού, που καθημερινά υπάρχει.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες είναι αυτονόητο ότι αξίζουν συγχαρητηρίων και στήριξης. Γιατί η Τέχνη και ο Πολιτισμός αποτελούν και επιλογές ζωής, αλλά και κοινωνικά αγαθά που η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει…»

Στον χαιρετισμό του κ. Αρχηγού, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

«…χαίρομαι ιδιαιτέρως που η φετινή πρεμιέρα πραγματοποιείται στο πανέμορφο και σπουδαίας ιστορικής σημασίας  και αξίας  νησί της Λέρου, μία αμιγώς νησιωτική περιοχή  στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου, με γνωστές τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος που αντιμετωπίζει. Θέλω να γνωρίζετε ότι κατανοούμε τον καθημερινό αγώνα σας, στον οποίο βρισκόμαστε κοντά σας, αρωγοί και συμπαραστάτες….

….Μέσω της εν λόγω θεατρικής παράστασης, η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύει ότι η δράση της δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην εκπλήρωση της κύριας και καθ’ όλα σημαντικής αποστολής που ο θεσμικός της ρόλος επιβάλλει, αλλά επιπλέον μετέχει ενεργά στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο μία διαφορετική, ευρύτερη διάσταση του χαρακτήρα της Υπηρεσίας μας…»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Ιωάννη Θεμέλαρο, τον Δήμαρχο Λέρου Μιχαήλ Κόλλια και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακα Γρηγόριο Γερακαράκο.

Την παράσταση παρακολούθησαν ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λέρου, οι Διοικητές των στρατιωτικών Μονάδων 588 ΤΕ και ΥΝΤΕΛ, ο Λιμενάρχης Λέρου, η Διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.),  Αξιωματικοί και προσωπικό αστυνομικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και πλήθος κατοίκων της Λέρου.

Η παράσταση θα μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, με επόμενο σταθμό τη Σάμο, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, όπου θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους.

Όλη η επικαιρότητα