Ηλεία

Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν συνεχόμενα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές αλλά και να υπάρξουν κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στη συγκοινωνία. Τα πιο σημαντικά από τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται στις Κοινότητες Νεράιδας, Χελιδονίου, Ηράκλειας, Στρεφίου, Πλατάνου, Νεμούτας, Φλόκα, αλλά και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Πάτρας – Τρίπολης (111), από το Πανόπουλο μέχρι τα Τριπόταμα.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με ολόκληρο το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και με τρία μηχανήματα JCB (δύο δημοτικά και ένα μισθωμένο) ρίχτηκε από νωρίς το πρωί στη μάχη, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα. Επίσης, στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτω από την αερογέφυρα, πλημμύρισε σε όλο του το πλάτος το οδόστρωμα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν ακόμη στον επαρχιακό δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Δήμος θα βρίσκεται σε επαγρύπνιση παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού ώστε ο μηχανισμός του να είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί.

Όλη η επικαιρότητα