Αθλητισμός

Προκαλεί ο Κλάτενμπεργκ με σεξιστικά σχόλια: Οι γυναίκες να διαλέξουν αν θα μείνουν έγκυες ή θα γίνουν διαιτητές

Δείτε τι είπε ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Αγγλία σχετικά με τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τη διαιτησία.

Ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή της πατρίδας του, με τους δημοσιογράφους να του ζητούν να σχολιάσει το γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει πολλές γυναίκες διαιτητές. Ερώτηση στην οποία απάντησε ο Κλάτενμπεργκ αλλά με τρόπο που δεν άρεσε, με συνέπεια να έχει γίνει δέκτης διάφορων σχολίων στα social media.

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές; Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις.Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου. Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».

«Η απάντηση του Κλάτενμπεργκ είναι ασεβής και αναχρονιστική»

Αυτές οι δηλώσεις, λοιπόν, του Άγγλου αρχιδιαιτητή της Super League προκάλεσαν έντονε αντιδράσεις, αφού δημοσιογράφοι στη χώρα του τον κατηγορούν για όσα είπε, χρεώνοντάς του σεξιστικές απόψεις. Αντιδράσεις, όμως, δεν υπήρξαν μόνο από γυναίκες δημοσιογράφους αλλά και τον παίκτη του ράγκμπι, Τζο Μάρλερ, ο οποίος έγραψε στα social media ότι η απάντηση που έδωσε ο Κλάτενμπεργκ είναι ασεβής και αναχρονιστική.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα