Ηλεία

Προσαγωγή 7 Ρομά για την «μπάζα» σε βιοτεχνία του Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το σχετικό κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι κατά το δίμηνο μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και 14 Νοεμβρίου 2020, αφού διάνοιξαν σε δύο σημεία την συρμάτινη περίφραξη του εργοστασίου κεντημάτων με την επωνυμία «Μπράτη Χρυσούλα & Διονύσιος Χούνος Ο.Ε.», με έδρα το Βαρθολομιό Ηλείας, εισήλθαν στον αύλειο χώρο και στη συνέχεια από την βοηθητική πόρτα της επιχείρησης, η οποία, όπως αναφέρεται, δεν έφερε ίχνη παραβίασης, εισήλθαν στο εσωτερικό χώρο του εργοστασίου, παραβίασαν τις εσωτερικές πόρτες, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένων προϊόντων της βιοτεχνίας κεντημάτων, είδη προικός, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, αντικείμενα από τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα κλπ.

Η αξία των κλοπιμαίων σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε με λογιστή η μια εκ των συνιδιοκτητών της βιοτεχνίας ανέρχεται στο ιδιαίτερα μεγάλο ποσό των 500.000 ευρώ!

Οι 7 κατηγορούμενοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 30, 38, 42, 36, 28, 25 και 27 ετών αντίστοιχα, όπου κάποιοι εξ αυτών είναι συγγενείς μεταξύ τους και όλοι -πλην ενός- είναι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Γαστούνης.

Ειδικότερα όσον αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο Π.Σ., ηλικίας 30 ετών, αυτός απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας Αμαλιάδας, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του, δικηγόρο Αμαλιάδας κ. Δημήτριο Καραγιάννη, ισχυρίστηκε ότι δεν συνομιλούσε με διάφορα άλλα ύποπτα άτομα, σχετικά με τον εντοπισμό, κατόπτευση και διάρρηξη της εν λόγω βιοτεχνίας, όπως εφέρετο ότι έπραξε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ κατά την απολογία του επίσης ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε συνομίλησε με δύο συγκεκριμένα άτομα που εφέρετο από την Αστυνομική προανάκριση ότι έκανε.

Τέλος, για τα πράγματα, που βρέθηκαν στη οικία του, κατόπιν ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε ότι δεν τα έκλεψε, αλλά τα βρήκε τυχαία σε απόμερο σημείο που υπάρχει σε χώρο πλησίον του εργοστασίου…

Όσον αφορά τον δεύτερο, κατά σειρά διαβιβαστικού κατηγορούμενο, ημεδαπό Χ.Σ., ηλικίας 38 ετών, πρόκειται για τον αδελφό του πρώτου, όπου κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την εν λόγω υπόθεση, ενώ ούτε στην κατοικία του ευρέθη οτιδήποτε και δεν εμπλέκεται σε καμία συνομιλία, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σχετικά δε με τον τέταρτο και πέμπτο εκ των κατηγορουμένων (κατά σειρά διαβιβαστικού) Σ.Π., ηλικίας 36 ετών και Ν.-Δ.Π. 28 ετών αντίστοιχα, πρόκειται για στενούς συγγενείς, που ισχυρίστηκαν απολογούμενοι ότι αφενός μεν ο ένας δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την μαύρη σακούλα με τα κλοπιμαία που βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του, ενώ ο άλλος ισχυρίστηκε ότι η μόνιμή κατοικία του ήταν εντελώς διαφορετική και συγκεκριμένα το Ηράκλειο Κρήτης και όχι το Λευκοχώρι δήμου Πηνειού, που κατηγορούνταν ότι είχε κρύψει στο σπίτι του διάφορα είδη από τα κλοπιμαία.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους την 1η κάθε μήνα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων εκ των 7 κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Δημήτριος Καραγιάννης.

Όλη η επικαιρότητα