Ηλεία

Προσλήψεις και αποχωρήσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με χθεσινή του τοποθέτηση ο πρόεδρος του γενικού νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχουν γίνει τρεις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και 73 λοιπού προσωπικού.

Ταυτόχρονα ο κ. Χριστόπουλος επισημαίνει ότι αποχώρησαν για διάφορους λόγους 4 ιατροί, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το ζήτημα της παραίτησης δύο ιατρών που έγινε με το αιτιολογικό της συμμετοχής τους σε προκήρυξη.

 Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι η εξής:

«Τρεις προσλήψεις ιατρών  και 73 λοιπού προσωπικού, έγιναν στο Νοσοκομείο Πύργου, κατά τη διάρκεια  της θητείας της νέας διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας.

Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια  αποχώρησαν για διαφόρους λόγους  4 ιατροί, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το ζήτημα της παραίτησης δύο ιατρών στη ΜΕΘ, που έγινε με το αιτιολογικό της συμμετοχής τους σε προκήρυξη.

Αναλυτικότερα οι ιατροί που έχουν  αποχωρήσει επίσημα μέχρι τώρα στο  Νοσοκομείο Πύργου, είναι οι εξής:

-1 ιατρός ΜΕΘ (δήλωσε παραίτηση και ανέλαβε στην ΜΕΘ Κορίνθου)

-Μία διευθύντρια Παιδιατρικής (έχει μετατεθεί σε άλλο Νοσοκομείο).

-1 επικουρικός Ορθοπεδικός (αποχώρησε λόγω της λήξης της θητείας του).

-1 Καρδιολόγος (ολοκληρώθηκε  το επικουρικό του).

-Για τις   δύο ιατρούς στη ΜΕΘ δεν έχουν επισημοποιηθεί οι παραιτήσεις τους, ενώ έχουν το δικαίωμα να τις ανακαλέσουν.

Επίσης  έχει παραιτηθεί ένας εργαζόμενος ΔΕ Φυλάκων, ένας ΤΕ Πληροφορικής και έχει συνταξιοδοτηθεί 1 ΔΕ Νοσηλευτικής.

Συγχρόνως το ίδιο διάστημα έγιναν  οι εξής προσλήψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα Πύργου:

Ιατροί:

1 στη Μαιευτική-Γυναικολογία (επικουρικό), 1 Ιατρικής Βιοπαθολογίας (επικουρικό) και 1 Παιδιατρικής (επικουρικό).

Λοιπό Προσωπικό:

Συνολικά έχουν προσληφθεί 73 υπάλληλοι και συγκεκριμένα 2 εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου καθαριότητας κλπ., 5 ΔΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, 17  Νοσηλευτικής, 20 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, 2 ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, 13 ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, 3 ΤΕ Τεχνικών Ιατρικών Εργαστηρίων, 1 ΠΕ Φαρμακοποιών, 3 Διοικητικού Οικονομικού , 2 ΤΕ Μαιών , 1 ΔΕ Κοπτικής, 2 Βιολογικών και Βιοχημικών Εργαστηρίων, 1 Μηχανικών Τεχνικών Ιατρικών Ειδών.

Επίσης έχει γίνει προκήρυξη 7 μονίμων θέσεων ιατρών για τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ θα προκηρυχτούν άμεσα και  οι 2 θέσεις,  εφόσον γίνουν  οι παραιτήσεις των δύο ιατρών στη ΜΕΘ.

Η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της, προς τους αρμόδιους φορείς, που είναι η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, έχει ζητήσει την ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Όλη η επικαιρότητα