Ηλεία

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους της Ηλείας – Δεν καλύπτονται τα κενά… απαιτείται επικαιροποίηση

Ακούστε το άρθρο

Μικρός είναι ο αριθμός των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους δήμους της Ηλείας όπως ανακοινώθηκαν με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το 2020 σε 285 (ΟΤΑ) δήμους όλης της Ελλάδας, ανάμεσα στους οποίους είναι και έξι δήμοι της Ηλείας (σ.σ. χωρίς πρόσληψη μένει ο δήμος Ήλιδας)….

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» στον δήμο Πύργου γίνονται τρείς προσλήψεις (σ.σ. είχαν γίνει αιτήσεις για την κάλυψη από 21 θέσεων).

Πιο συγκεκριμένα προλαμβάνονται ένας δικηγόρος, ένας οικονομολόγος και ένας γεωπόνος.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (με 3 αιτήσεις για κάλυψη θέσεων) προσλαμβάνονται ένας πολιτικός μηχανικός και ένας μηχανολόγος –μηχανικός.

Στον δήμο Ζαχάρως από 26 αιτήσεις που έγιναν οι προσλήψεις είναι τρείς και αφορούν σε έναν Πολιτικό Μηχανικό, έναν τοπογράφο και έναν οικονομολόγο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος δήλωσε σχετικά πως «Είναι ανεδαφικό να πιστεύουν ότι με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν μπορούν να καλυφθούν τα κενά.

Ως σύλλογος είχαμε ζητήσει να καλυφθούν 50 θέσεις και ανακοινώνονται 8. Δεν καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν και είναι πάρα πολλά γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι προσλήψεις Διοικητικού Προσωπικού έχουν να γίνουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης είχε ζητήσει θέσεις για έναν πολιτικό μηχανικό (ΠΕ), ένα τοπογράφο (ΠΕ) και μια θέση για δικηγόρο – νομικό σύμβουλο.

Ο δήμος Πηνειού είχε ζητήσει θέσεις για έναν Πολιτικό μηχανικό (Π.Ε.), για έναν τοπογράφο μηχανικό (Π.Ε.), για έναν δικηγόρο και δύο θέσεις ηλεκτρολόγου και υδραυλικού (Δ.Ε.).

«Ανεπίκαιρος σχεδιασμός»…

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, τόνισε πως «Όσον αφορά το δήμο μας πρόκειται για ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έγινε για την περίοδο 2021-22- 23 και μας ρωτάνε τώρα αν ισχύουν οι προτάσεις που κάναμε τότε στα δημοτικά συμβούλια.

Ο σχεδιασμός που έγινε τότε έχει καταστεί ανεπίκαιρος, διότι ακολούθησε η κινητικότητα που αποψίλωσε τον δήμο μας από σημαντικές ειδικότητες, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του.

Ενώ τότε ζητούσαμε χειριστές που ήταν μία ειδικότητα που μας έλειπε, τώρα έχει προκύψει η ανάγκη να ζητήσουμε χημικό μηχανικό που μας έφυγε, μηχανικό Δ.Ε. και δύο λογιστικής που αποχώρησαν λόγω κινητικότητας. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο για να υπάρξει επικαιροποίηση πάνω σε αυτό το θέμα».

Όλη η επικαιρότητα