Ηλεία

Προσλήψεις 130 καθαριστριών στα σχολεία της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση αναμένεται να έχουν το επόμενο διάστημα οι δήμοι της Ηλείας όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στις σχολικές της μονάδες, αφού αναμένεται να προσληφθούν 130 νέοι υπάλληλοι καθαριότητας πλήρους και μερικής απασχόλησης μετά από υπογραφή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μιας και ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο. Επιπλέον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία που δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ τέλος με την ΠΥΣ λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) και πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων φτάνει τους 9.474, με τους 5.000 να είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιποι 4.474 μερικής απασχόλησης, αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες. Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Κατανομή των 130 στους δήμους

Αντικρίζοντας τους δήμους με αλφαβητική σειρά, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα λάβει συνολικά 18 υπαλλήλους με τους 6 να είναι πλήρους απασχόλησης και 12 μερικής, ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα λάβει μονάχα 9 μερικής, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα λάβει 13 μερικής, ο δήμος Ζαχάρως θα λάβει 2 μερικής, ο δήμος Ήλιδας θα λάβει συνολικά 28 από τους οποίους οι 8 θα είναι πλήρους και οι 20 μερικής, ο δήμος Πηνειού θα λάβει συνολικά 10 από τους οποίους οι 4 θα είναι πλήρους και οι 6 μερικής, ενώ τέλος ο δήμος Πύργου θα λάβει συνολικά 50 από τους οποίους οι 12 θα είναι πλήρους και οι 38 μερικής. Να σημειωθεί μεταξύ άλλων πως ο δήμος Γορτυνίας θα λάβει μονάχα 6 μερικής απασχόλησης και αυτός της Τριφυλίας θα λάβει συνολικά 17 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 6 πλήρους απασχόλησης και οι 11 μερικής.

Όλη η επικαιρότητα