Ελλάδα

Προσοχή: Αλλάζει από σήμερα η διάρκεια βραδινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Ακούστε το άρθρο

Μειώνεται κατά μία ώρα η χρονική διάρκεια της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από σήμερα.

Όπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου (έως και χθες η απαγόρευση ξεκινούσε στις 9μμ).

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο (όπως αγορές με click away), τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χθες πως δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις νυχτερινές μετακινήσεις.

Το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό σε όλη την επικράτεια για τις γιορτές και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με την μέθοδο του click away.

Έτσι, για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα επιτρέπεται η λιανική πώληση μόνο με την διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος (click away) και το λιανικό εμπόριο βιβλίων.

via

Όλη η επικαιρότητα