Ηλεία

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας: Σε εγρήγορση για ύποπτο κρούσμα Covid-19

Ακούστε το άρθρο

Σε εγρήγορση βρίσκεται από χθες η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας και ο διευθυντής της κος Νίκος Κλάδης, μετά την πληροφορία που υπήρξε, ότι αυτοκινητιστής ο οποίος μετέφερε μαθητές νηπιαγωγείου ενδέχεται να νοσεί από κορωνοϊό.

Όπως τόνισε ο κος Κλάδης αμέσως μόλις έγινε γνωστή αυτή η πληροφορία, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση αυτού του περιστατικού, έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που υπάρχουν για παρόμοια θέματα.

Χαρακτηριστικά ο κος Κλάδης ανέφερε: «Υπάρχει αυτή η πληροφόρηση και περιμένουμε να δούμε τι νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει, έγγραφη, αν και εφόσον υπάρχει πράγματι πρόβλημα με το συγκεκριμένο άνθρωπο, ενώ ούτε φυσικά ξέρουμε τις συνθήκες μετακίνησης.

Για το θέμα ενημερώθηκα το μεσημέρι από τη νηπιαγωγό, έχω ζητήσει λεπτομέρειες, επικοινώνησα και με την προϊσταμένη της διεύθυνσης υγείας, για να διαπιστώσουμε κάτω από ποιες συνθήκες γινόταν η μεταφορά των μαθητών. Δηλαδή οι μαθητές φορούσαν μάσκα όπως και ο αυτοκινητιστής; Τι απόσταση υπήρχε από την οικία των μαθητών μέχρι το σχολείο; Μόλις μάθουμε τις λεπτομέρειες τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Ιχνηλατούμε αυτή την περίπτωση και πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξέρουμε περισσότερα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό το σχολείο. Εμείς ακολουθούμε πάντα τα Πρωτόκολλα που υπάρχουν, έτσι ώστε φυσικά να προχωράμε μετά στις απαραίτητες διαδικασίες.

Ποτέ δεν μένουμε σε μία προφορική ενημέρωση, αφού πρέπει πάντα να ακολουθούνται κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες».

Όλη η επικαιρότητα