Ηλεία

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την ΟΑΣΗ

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Την αλληλεγγύη τους έμπρακτα στους πληγέντες από το σεισμό στην Ελασσόνα δείχνουν οι αγρότες του νομού  συγκεντρώνοντας λάδι προκειμένου να το προσφέρουν στους ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί από τον εγκέλαδο.             

Γεγονός που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων που ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης.

“Εμείς από τότε με τις φωτιές που είχαμε πάθει τεράστια ζημιά και ειδικά η περιοχή της  Ζαχάρως καθώς και  πολλές περιοχές που είδαμε ότι όλος ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό μας, κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν ανάγκη. Εμείς, οι άνθρωποι που αγωνιζόμαστε στο αγροτικό κίνημα, και παλαιότερα έχουμε κάνει τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης, όπως τότε με τους χαλυβουργούς που τους πέταξαν στο δρόμο και έμειναν χωρίς δουλειά, με την κρίση των οικοδόμων και σε συνανθρώπους μας που είχαν σοβαρά προβλήματα. Σε αυτές τις καταστάσεις εμείς προσφέρουμε πάντα  είτε οικονομικά είτε με  προϊόντα και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας. Έτσι και τώρα συνεννοηθήκαμε με τους Αγροτικούς Συλλόγους των περιοχών που έχουν πληγεί από το σεισμό και είπαμε να μαζέψουμε λάδι για  να βοηθήσουμε κάπως,  να απαλύνουμε την ταλαιπωρία τους και το πόνο τους. Για αυτό ακριβώς καλούμε τους αγρότες και όποιον  άλλο έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Οι κάτοικοι της Βόρειας Ηλείας μπορεί να απευθύνονται στο τηλέφωνα 6970881050 προκειμένου να συνεννοηθούν για του που θα φέρουν τα προσφερόμενα είδη. Όσοι μένουν στη νότια Ηλεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977313458  για να του πούμε που θα φέρει το λάδι που προσφέρει για τους σεισμόπληκτους.  Σε αυτούς που θα επικοινωνήσουν μαζί μας θα τους ενημερώσουμε που θα συγκεντρώσουμε το λάδι.

Την ποσότητα που  θα μπορέσουμε να μαζέψουμε θα την παραδώσουμε εμείς στους σεισμόπληκτους. Δεν είμαστε μόνο για αγώνες και διεκδικήσεις αλλά και για δείχνουμε αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη”,  τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα.

Όλη η επικαιρότητα