Ηλεία

Πρωτοβουλία ζωής από τους Συλλόγους  Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας και Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ακούστε το άρθρο

Διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο διοικητήριο 

Πρωτοβουλία ζωής από τους Συλλόγους  Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας και Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου που χθες συνδιοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του φουαγιέ του Διοικητηρίου στον Πύργο, όπου σημειώθηκε ικανοποιητική συμμετοχή.

Γονείς και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας διέθεσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους προκειμένου να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους το πολυτιμότερο αγαθό, το αίμα, που δεν αγοράζεται ούτε κατασκευάζεται, αλλά δίνεται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Για τη χθεσινή διπλή αιμοδοσία η κα Κωνσταντίνα Πανέτα, Διευθύντρια του κέντρου αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Πύργου, τόνισε ότι η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, αν και θα μπορούσαν να είχαν έρθει και περισσότεροι αιμοδότες, ενώ τόνισε ακόμη πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν μία παρακίνηση για να συμμετάσχουν σε ανάλογες δράσεις.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει όμως ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για αίμα σε όλη την Ελλάδα και στον νομό Ηλείας και γι’ αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τους διοργανωτές αυτών των αιμοδοσιών. Εμείς κάθε Κυριακή έχουμε εξωτερική αιμοδοσία, εκτός φυσικά από την Κυριακή που είναι η Καθαρά Δευτέρα. Σε κάθε αιμοδοσία έχουμε ικανοποιητική συλλογή αίματος, ανάλογα βέβαια με τους συλλόγους και τη δράση που γίνεται σε κάθε σύλλογο. Προχθές στον Ελαιώνα πήραμε 46 μονάδες αίματος, αλλά είχαν κάνει μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση, είχαν ενημερώσει περίπου 100 άτομα, από αυτούς ήρθαν οι 60 και αιμοδότησαν οι 46 και θα έρθουν οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα. Αν σε κάθε σύλλογο υπάρχει μία μεγάλη κινητοποίηση, και υπάρχει ανταπόκριση από τους ανθρώπους, θα συγκεντρώνουμε αρκετές μονάδες αίματος. Πάντως όλοι χρειάζονται και κάποια παρακίνηση, δεν θα ξεκινήσει κανείς από μόνος του να έρθει σε μία αιμοδοσία. Όλοι θέλουν μία παρακίνηση για να το κάνουν αυτό. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και να περνάμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να μπορούμε να έχουμε εθελοντικά αίματα».

Από την πλευρά της η κα. Νίκη Παπαϊωάννου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου, στάθηκε και αυτή στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα, όχι μόνο στον Πύργο, αλλά σε όλη την Ελλάδα και ζήτησε από όλους να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά την ανάγκη της προσφοράς αίματος.

«Οι μεγάλες ανάγκες για αίμα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω και του κορωνοϊού, επιβάλλουν την προσέλευση όλων των αιμοδοτών. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι καταβάλλονται από δισταγμό, από καχυποψία, λόγω και των μέτρων προστασίας. Να ξέρουν όμως, ότι στους χώρους της αιμοδοσίας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, οπότε πιστεύω πρέπει να παρακάμψουμε όλοι τον ατομικισμό μας, αλλά και τις καθημερινές μικρές υποχρεώσεις που έχουμε και να προσέλθουμε όλοι στην αιμοδοσία, για να αποδείξουμε ότι έχουμε εθελοντική και ανθρωπιστική συνείδηση. Η προσέλευση σήμερα (σ.σ. χθες) δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε με το ότι είναι μέρα εργάσιμη. Όμως και σαν Έλληνες ξέρουμε ότι απουσιάζει από τη χώρα μας σε κάποιο βαθμό η συλλογική δράση και εκεί λιγάκι πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, ότι σε παρόμοιους καιρούς όπως τώρα με τον κορωνοϊό, οι καιροί επιτάσσουν τη σύμπραξη και τη συνεργασία των ανθρώπων. Πρέπει να είμαστε όλοι λίγο παραπάνω ευαισθητοποιημένοι».

Ο πρόεδρος των Υπαλλήλων της  Π.Ε. Ηλείας Ανδρέας Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στον στόχο και τον σκοπό για τον οποίο διοργάνωσαν την αιμοδοσία.

«Η αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογός μας έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της τράπεζας αίματος που διαθέτει αλλά και για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Η περίοδος που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι ανάγκες σε αίμα έχουν αυξηθεί. Παράλληλα όμως υπάρχει και μία δυσπιστία του κόσμου να προσέλθει στους χώρους της αιμοδοσίας. Εμείς απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν όπου γίνεται αιμοδοσία γιατί καλύπτουμε έτσι τις ανάγκες συνανθρώπων μας. Δίνουμε αυτό που μπορούμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ασημακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα