Ηλεία

Πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας για την 16χρονη Ρεγγίνα…

Ακούστε το άρθρο

Την λήψη πρωτοβουλίας, ώστε η 16χρονη Ρεγγίνα από το Παπακαυκά Αμαλιάδας, που πάσχει από μυοπάθεια και αδυνατεί να περπατήσει, να αποκτήσει ελπίδα, έλαβε ο δήμος Ήλιδας.

Μετά το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς», που ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η 16χρονη, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός ξεκίνησε μια σειρά επαφών, για να βοηθηθεί ιατρικά.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια της Ρεγγίνας και χθες οι συγγενείς της συναντήθηκαν με τον κ. Παλυβό.

Αφού του εξέθεσαν την κατάσταση και τις κινήσεις που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίστηκε να γίνει κρούση σε ειδικούς γιατρούς και ιατρικά κέντρα στην Αθήνα, ώστε η 16χρονη να εξεταστεί εκ νέου και να δρομολογηθεί η κατά το δυνατόν αποκατάσταση της υγείας.

«Ήρθαν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί οι συγγενείς του κοριτσιού. Τους δώσαμε να κάνουν μια αίτηση, που να αναφέρει μεταξύ άλλων από τι πάσχει. Θα μας προσκομίσουν και τις γνωματεύσεις που διαθέτουν και εμείς θα φτιάξουμε τον φάκελο, τον οποίο θα προωθήσουμε σε αρμόδια νοσοκομεία.

Η πάθηση από την οποία πάσχει, απαιτεί γνωμάτευση από νευροχειρουργούς και επειδή εδώ δεν διαθέτουμε τέτοιες ειδικότητες, θα αποταθούμε σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο των Αθηνών.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύσατε το ρεπορτάζ για το πρόβλημα του 16χρονου κοριτσιού, επιληφθήκαμε μέσω των κοινωνικών μας υπηρεσιών και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο οργάνωσης του φακέλου, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθηθεί το κορίτσι, να μπορέσει να περπατήσει. Από κει και πέρα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα πουν και οι ειδικοί γιατροί, στους οποίους και θα αποταθούμε το επόμενο διάστημα.

Μακάρι να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο κ. Χρ. Παλυβός.

Όλη η επικαιρότητα