Εκπαίδευση Ηλεία

Πρόεδρος Σπουδαστών Πύργου: Απελπιστική κατάσταση

Ακούστε το άρθρο

Για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία να δουλέψουν όσο το δυνατόν καλύτερα και αξιόπιστα και εν τέλει να μη χαθούν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου, Νικηφόρος Ψυχογιάννης.

Χαρακτήρισε αρχικά την κατάσταση απελπιστική, μιας και όπως ανέφερε υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις στις δύο από τις οποίες τα μαθήματα γίνονται κανονικά, ενώ στην τρίτη που είναι η Μουσειολογία έπαψαν να γίνονται μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών και να οδηγείται ουσιαστικά η κατεύθυνση αυτή προς τη διαγραφή.

Όπως τόνισε, στον τομέα των Τουριστικών τα πράγματα δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο χωρίς ωστόσο να γίνονται όλα τα μαθήματα, ενώ στην κατεύθυνση της Επικοινωνίας γίνονται μονάχα δύο μαθήματα.

Για το αν διεξάγονται μαθήματα στα άλλα πανεπιστήμια υπογράμμισε πως χάρη στην πρόσληψη καθηγητών αυτά γίνονται κανονικά, ωστόσο ορισμένα τμήματα τείνουν προς την ίδια κατάσταση με το τμήμα του Πύργου.

Το βασικό ζητούμενο του συλλόγου από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είναι ξεκάθαρο και δεν είναι άλλο από την πρόσληψη καθηγητών, ενώ θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να μη χαθεί το εξάμηνο, όπως και αυτό του να υπάρξει παράταση. Τέλος, σημείωσε πως η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει τους φοιτητές και δεν γνωρίζουν πλέον ποιο θα είναι το μέλλον τους στο εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα και αν θα καταφέρουν να το τελειώσουν, γεμίζοντάς τους με ανησυχία.

Όλη η επικαιρότητα