Ελλάδα

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ «Αλεξάνδρα Λ.» στην προβλήτα του λιμένα Ζακύνθου

Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό πρόσκρουσης σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ” Ν.Π. 9465 στην προβλήτα του λιμένα Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του. Από την σύγκρουση προκλήθηκε ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά του πλοίου, αλλά και στον ντόκο του λιμανιού.

Την στιγμή της σύγκρουσης, στο πλοίο επέβαιναν 51 επιβάτες, και από την σύγκρουση του πλοίου δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Οι επιβάτες που είχαν εισιτήριο με το συγκεκριμένο πλοίο εξυπηρετήθηκαν από άλλα πλοία της γραμμής.

Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Ζακύνθου αναμένοντας τους τεχνικούς για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρίας έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα εκτελεστούν σήμερα τα δρομολόγια του πλοίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος «Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Κυλλήνης προς τον οικείο λιμένα, επέβαιναν πενήντα ένας (51) επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ εκφορτώθηκαν δεκαεννέα (19) Φ/Γ, εννέα (09) Ι.Χ. και δύο (02) Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στον αριστερό προσκρουστήρα της πρύμνης, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα».

Πηγή: imerazante.gr

Όλη η επικαιρότητα