Ελλάδα

Πρόστιμα «φωτιά» σε Σπέτσες, Πόρο και Ναύπλιο για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Ακούστε το άρθρο

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και την Ελληνική Αστυνομία σε Σπέτσες, Πόρο και Ναύπλιο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 8-15 Αυγούστου σε επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες.

Στο Ναύπλιο επιβλήθηκαν σε δύο εστιατόρια πρόστιμα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στο καθένα για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων/τ.μ της αδειοδοτούμενης επιφάνειας .

Στον Πόρο όλα τα ελεγχόμενα καταστήματα τηρούσαν τους περιορισμούς στο ωράριο λειτουργίας (23:00-07:00), ωστόσο επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα σε ΚΥΕ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό ασφαλείας συνολικής αξίας 750 ευρώ.

Στις Σπέτσες οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ  με τη συμβολή στελεχών από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις 13.08.2020 από τις 21:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα έλεγξαν συνολικά (36 καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου) επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας. Στις 14.08.2020 από τις 12:00 έως τις 15:20 ελέγχθησαν 13 καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου), επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας. Συνολικά στις Σπέτσες ελέγχθησαν 49 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 750 ευρώ.

Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα με σκοπό την αποτελεσματική προστασία της επιχειρηματικότητας και της δημόσιας υγείας.

Όλη η επικαιρότητα