Super league

Πρότζεκτ «Καλογερόπουλος»: Ο Ολυμπιακός του άλλαξε διατροφή και εκγύμναση και ο Μαρτίνς τον εξελίσσει

Ακούστε το άρθρο

Αλέξανδρος Καλογερόπουλος. Ή αλλιώς, ένα όνομα που όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να το θυμόμαστε. Διότι θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο 16χρονος κεντρικός αμυντικός από την Ανδραβίδα, που το βράδυ της Τετάρτης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγινε ο 6ος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Πειραιωτών, είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις που φαίνεται ότι η «πρώτη ύλη» υπάρχει. Και η προοπτική, επίσης.
Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Καλογερόπουλο με το «έτσι θέλω». Με μεθοδικές κινήσεις, οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τον Αστέρα Τρίπολης το προβλεπόμενο ποσό βάσει κανονισμών και έκαναν δικό τους τον παίκτη που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα στη θέση και την ηλικία του.

Μάλιστα, ο νεαρός στόπερ δεν δελεάστηκε ούτε από μια τρελή (επίσημη) πρόταση που του έκανε ο ΠΑΟΚ, ενώ είχαν συμφωνήσει σε όλα με τους Ερυθρόλευκους. Είχε επιλέξει να παίξει στον Ολυμπιακό. Και είπε όχι συμβόλαιο με εξαψήφιο αριθμό από τους Θεσσαλονικείς!

Ο Καλογερόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο 3 χρόνων (2023) με τους Ερυθρόλευκους. Λόγω ηλικίας (26/07/2004), εντάχθηκε αρχικά στην Κ17 των Πειραιωτών. Και έως τον Μάρτιο δεν είχε προπονηθεί με την πρώτη ομάδα. Στις 27 Μαρτίου ο Μαρτίνς κάλεσε πέντε ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία, για να βοηθήσουν στις προπονήσεις, λόγω της αποχώρησης των διεθνών, αλλά και για να τους παρακολουθήσει. Ο Καλογερόπουλος ήταν ένας από αυτούς.

Από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός προκάλεσε αίσθηση με τη σωματοδομή του και τον δυναμισμό στο παιχνίδι του. Ο 16χρονος στόπερ και ο 17χρονος μέσος Ρενίλντ Κασέμι, ήταν οι δύο που έμειναν στις προπονήσεις για όλο το διάστημα.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει θερμή εισήγηση και για τους δύο, «δείχνοντας» τον Καλογερόπουλο ως το επόμενο πρότζεκτ του Ολυμπιακού. Και μονιμοποιώντας τον στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Αμέσως η διαδικασία εξέλιξης του δυναμικού κεντρικού αμυντικού ξεκίνησε. Ο Ερνάνι Γκόμες, διατροφολόγος της πρώτης ομάδας, ανέλαβε να του αλλάξει τελείως τη διατροφή. Του έδωσε ειδικό πρόγραμμα, για να βελτιώσει όλα του τα γεύματα, με σκοπό να προστατεύσει το σώμα του.

Μάλιστα, μέσα σε έναν μήνα το πρόγραμμα έχει αποδώσει εντυπωσιακά, με το κορμί του Καλογερόπουλου να έχει αλλάξει τελείως.

Βεβαίως, αυτό δεν έγινε μόνο λόγω της διατροφής. Ο επικεφαλής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης, έχει αναλάβει τον Καλογερόπουλο, με σκοπό να βελτιώσει κάθε μυ του σώματός του. Το σωματικό του βάρος μειώθηκε εντυπωσιακά, η μυϊκή μάζα αυξήθηκε και συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ μέσα σε 1,5 μήνα έχει πάρει επιπλέον τρεις πόντους ύψος, πλησιάζοντας πλέον το 1.87 μ., πριν ακόμη γίνει 17 ετών!

Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία που συχνά χρειάζεται χρόνο και μεγάλη προσοχή, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο νέα παιδιά. Αλλά η προσαρμογή του Καλογερόπουλου στα νέα δεδομένα, είναι εντυπωσιακή. Το σώμα του ανταποκρίνεται, ο ίδιος δείχνει να καταλαβαίνει πολύ καλά τι θέλει ο Μαρτίνς και κάθε προπόνηση που κάνει με την πρώτη ομάδα, τον αλλάζει.

Και οι αλλαγές είναι τόσο εμφανείς, που προκαλούν έκπληξη ακόμη και σε όσους παρακολουθούν καθημερινά την πορεία του…

Όλα αυτά, βεβαίως, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για ένα παιδί. Που δεν έχει γίνει ακόμη 17 ετών. Και με αυτή τη σκέψη, όλοι στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να σηκώσουν δίχτυ προστασίας στον Καλογερόπουλο. Με σκοπό να τον προστατέψουν. Αλλά και να μην τον επιβαρύνουν περισσότερο από ό,τι πρέπει. Σωματικά και πνευματικά.

Αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι Ερυθρόλευκοι «έβγαλαν» έναν ποδοσφαιριστή που πολύ σύντομα θα απασχολεί πολύ κόσμο με όσα μπορεί να κάνει στο γήπεδο…

Όλη η επικαιρότητα