Ηλεία Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μήνυμα από Ανδραβίδα στην Τουρκία – Πρώτη φορά πρωθυπουργός στον «Ηνίοχο»

Ακούστε το άρθρο

Tην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» επισκέπτεται σήμερα λίγο μετά τις 12, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, δεδομένου ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα βρίσκεται σε αποστολή.

Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την πολυκλαδική “Ηνίοχος”. Η φετινή άσκηση γίνεται σε μια στιγμή τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία και ο πρωθυπουργός θα βρεί την ευκαιρία από την Ανδραβίδα να στείλει μήνυμα στη γείτονα χώρα.

Οι εικόνες που φτάνουν στο τουρκικό στρατηγείο στην Άγκυρα προκαλούν την οργή των Τούρκων και του ίδιου του Ερντογάν. Απολύτως λογικό θα λέγαμε, αφού από τη Δευτέρα (12.04) που ξεκίνησε ο «ΗΝΙΟΧΟΣ», το FIR Αθηνών γέμισε με μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ακόμα και UAV, με τις συμμετέχουσες χώρες να πετούν πάνω από το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.

Υπενθυμίζεται πως στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Μεσογείου για το 2021 συμμετέχουν η Γαλλία, με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139. Η Πολεμική μας Αεροπορία συμμετέχει με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Όλη η επικαιρότητα