Ηλεία

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Χαριά Πύργου – Δύο νεκροί (pics-vids)

ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
Ακούστε το άρθρο

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε το πρωί της Δευτέρας στην Χαριά του δήμου Πύργου. Τραγικό θάνατο βρήκαν ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης του, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε πολύ μικρή απόσταση από σπίτια, και μέσως μετά την πτώση τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι κάτοικοι του χωριού με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι.

Τραγική σύμπτωση είναι ότι ο χειριστής του μοιραίου αεροσκάφους ήταν κάτοικος του χωριού και το σπίτι του βρίσκεται λίγα μέτρα μόλις από το σημείο της πτώσης.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άτομα μετά από πτώση μικρού αεροσκάφους

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα