WEB tv Ηλεία

«Πυράς… Μνήμες» στο «Κτήμα Μερκούρη» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

*Βραβεύτηκαν ο αστροφυσικός, και κάτοχος αργυρού Φοίνικα κ. Διονύσης Σιμόπουλος, και ο παλιός πρόσκοπος και πρόσκοπος έθνους κ.  Βασίλης Κανελλακόπουλος

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έγινε το βράδυ της Τρίτης στο «Κτήμα Μερκούρη». Πρόκειται για την καθιερωμένη Καλοκαιρινή Συνάντηση των διατελεσάντων Προσκόπων με την ονομασία «Πυράς…Μνήμες».

«Η ”Πυρά” ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!», τόνισαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο παλαιός πρόσκοπος, αστροφυσικός, και κάτοχος αργυρού Φοίνικα κ. Διονύσης Σιμόπουλος, που άναψε και την πυρά, ενώ βραβεύτηκε και ο παλιός πρόσκοπος και πρόσκοπος έθνους ο Βασίλης Κανελλακόπουλος.

Δ. Καλαματιανός : «Μια σημαντική εκδήλωση των προσκόπων»

Ο κ. Καλαματιανος στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά γι’ αυτήν την εκδήλωση.

«Βρεθήκαμε και φέτος στην ετήσια καλοκαιρινή σύναξη των προσκόπων, όπως και κάθε χρόνο, μια αναμενόμενη και σημαντική εκδήλωση των προσκόπων σε ένα εξαιρετικό χώρο, με σημαντικές παρουσίες και σημαντικές τοποθετήσεις».

Κ. Τριανταφυλλόπουλος : «Βραβεύουμε δυο κορυφαίους παλιούς προσκόπους»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδας Συντονισμού Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε.

«Η ένωση παλαιών προσκόπων Ηλείας βρέθηκε σε αυτό το φιλόξενο μέρος, το Κτήμα Μερκούρη, όπου πραγματοποιήσαμε την καλοκαιρινή μας συνάντηση, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, μια συνάντηση που αφορά τους παλιούς προσκόπους της περιοχής μας. Έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας τον Διονύση Σιμόπουλο τον αστροφυσικό, παλιό πρόσκοπο, και κάτοχο του αργυρού φοίνικα, ο οποίος στην αρχή της εκδήλωσης διάβασε την «αρχή της πυράς» και άναψε την παραδοσιακή πυρά που έχουμε εμείς οι πρόσκοποι. Επίσης βραβεύεται ο παλιός πρόσκοπος και πρόσκοπος έθνους ο Βασίλης Κανελλακόπουλος, ο οποίος μας παραχώρησε και τον χώρο. Για να γίνει η εκδήλωση δούλεψαν πολλοί και για πολλές μέρες, και τα μέλη της ένωσης μας και οι βαθμοφόροι του Πύργου. Εξακολουθούμε να έχουμε σαν στόχο πάντα ψηλότερα, πάντα πιο καλύτερα. Φέτος δεν μπορούσαμε να πάμε στον χώρο της κατασκήνωσης λόγω των περιοριστικών μέτρων».

Δ. Σιμόπουλος : «Φέτος κατάφερα και ήρθα» 

Ο πρώτος εκ των τιμώμενων της βραδιάς ο αστροφυσικός  Διονύσης Σιμόπουλος ανέφερε πως είναι χαρούμενος που συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση.

«Κάθε χρόνο αυτή η εκδήλωση ήταν μια εκδήλωση όπου δεν μπορούσα να παραβρεθώ. Παρότι έρχομαι κάθε χρόνο στο χωριό του πατέρα μου τον Γρύλο, εντούτοις δεν μπορούσα να παραβρεθώ, διότι φεύγαμε νωρίτερα. Φέτος για χάρη μου, πιστεύω, έγινε μια προσπάθεια να γίνει τώρα η εκδήλωση και έτσι κατόρθωσα να είμαι και εγώ παρών. Σε μια εκδήλωση που βραβεύεται και αναγνωρίζεται η αξία ενός παλιού συνπροσκόπου του Βασίλη Κανελλακόπουλου.»

Β. Κανελλακόπουλος : «Πριν από όλα είμαι παλιός πρόσκοπος»

Ο έτερος τιμώμενος της εκδήλωσης και οικοδεσπότης της, ο κ. Βασίλης Κανελλακόπουλος φανερά συγκινημένος τόνισε.

«Πριν από όλα είμαι παλιός πρόσκοπος και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Μετά από πολλές δεκαετίες όπου οι εκδηλώσεις των προσκόπων γινόντουσαν στην Σκαφιδιά, για λόγους ανωτέρας βίας, το κτήμα Μερκούρη με πολύ χαρά δέχεται και φιλοξενεί την εκδήλωση. Τώρα όσον αφορά την βράβευση πιστεύω ότι έχω πάρει περισσότερα από τους προσκόπους από αυτά που έχω δώσει, άρα είναι μια μεγάλη τιμή για μένα».

Μια εξαιρετική βραδιά

Στην κατά γενική διαπίστωση, επιτυχημένη Προσκοπική βραδιά, συμμετείχαν και φέτος, όχι μόνο τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, που οργάνωσαν την εκδήλωση, αλλά και όσοι στα νεανικά τους χρόνια συμμετείχαν στις Προσκοπικές ομάδες και θέλησαν να αναπολήσουν και να ξαναζήσουν τις όμορφες και ανεξίτηλες στιγμές αυτών των εποχών, όλων των γενεών, καθώς και βαθμοφόροι της περιοχής, φιλοπρόσκοποι, γονείς κτλ, στελέχη από Αθήνα, από Πελοπόννησο και προσωπικότητες της Ηλείας, όπως συνηθίζεται άλλωστε.

Η Ομάδα Συντονισμού των Παλαιών Προσκόπων, είχε προετοιμάσει μια ιδιαίτερη βραδιά. Μετά από την «Πυρά», τις απονομές και το φαγητό, οι έμπειροι μουσικοί, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα, με προσκοπικά και πολλά άλλα τραγούδια.

Το κτήμα Μερκούρη προσφέρθηκε ευγενικά για να γίνει η εκδήλωση, από τους Χρήστο και Βασίλη Κανελλακόπουλο, στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης.

Όλη η επικαιρότητα